Fülesbagoly

Öt bűbájos nő, naplemente és egy kis bor, máris kész a szép klip

2019. szeptember 25. - Bagolyhír

Első klipjét jelentette meg a Napfonat, amit most meg is mutatunk. Az együttes 2018 tavaszán alakult, egy energikus női, ütős hangszerekkel kiegészített a cappella formáció. 

napfonat.jpg

Az együttes tagjai külön-külön is izgalmas zenei világokat képviselnek, különféle stílusok, zenei (jazz, népzene, könnyűzene), és kulturális (Felvidék, Erdély, Oroszország) hátterükből fakadóan. Ez a sokféleség egyedi (hang)színt és világzenei jelleget kölcsönöz az együttesnek. Kompozícióik sajátos módon fogalmazzák újra a magyar és más nemzetek (orosz, szlovák, lengyel, spanyol, cigány, indiai, tahiti stb.) népdalainak világát, polifonikus hangzásba öltöztetve őket, kiemelve a népzene erejét és szépségét, az énekhang felszabadító hatását.
2018 tavaszától több teltházas koncertet is adtak Budapesten. Felléptek pl. a Fonóban, a Szimpla kertben, az Artus Stúdióban, a Művészetek Völgyében, illetve külföldön is. Meghívott vendégei voltak a lengyelországi Festival Kultury Nebanalnej összművészeti fesztiválnak, melyre idén is visszalátogatnak. Az együttest öt nő alkotja, nevezetesen Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi. 2019. decemberében jelenik meg a népdalfeldolgozásokat és versmegzenésítéseket tartalmazó bemutatkozó albumuk, melyre már egy saját szerzemény is várható.:
- A dal alaptémája Eszterünket dicséri, ezért is adtuk neki végül az Eszter dala címet - tudtuk meg Szarka Anitától. - Alapvetően nem populáris dalszerkezetekben gondolkodunk a dalainkban, így sokszor hagyjuk, hogy egy-egy téma szabadon hömpölyögjön, vagy épp folyjon át egy másik hangnembe szólisztikus részekkel tarkítva – ahogy történik ez az Eszter dalában is -így úszunk át a dal második felében a „Szól a világ…” kezdetű széki népdalba.
A klipről ezt mondja Anita:
- Éppen egy koncerttel egybekötött alkotói hétvégére készültünk a Dunakanyarba, amikor jött az ötlet, hogy miért ne forgathatnánk egy jó hangulatú klipet a Duna-parton, ha már úgyis ott leszünk. A koncepciónk annyi volt, hogy szeretnénk jól érezni magunkat és magunkat adni a videóban mindenféle körítés nélkül. Így kitaláltuk, hogy csapunk egy pikniket finomságokkal, borral, jó hangulattal, fürdőzünk a naplementében, zenélünk, táncolunk és aztán megnézzük, mi sül ki belőle. Úgy érezzük, hogy a Lőrinczi Hunor és Végh Teodóra által készített videó tökéletesen visszaadja annak a délutánnak a felhőtlenségét és megmutat egy kis szeletet abból is, hogy milyen csapat vagyunk mi valójában.
És akkor lássuk a videót!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4315166764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása