Fülesbagoly

Kodály Zoltán pásztora begombázva éli át a jövőt

2019. szeptember 05. - Bagolyhír

A rangos hazai, európai és más kontinensek színpadait megjárt Kodály Spicy Jazz újragondolta többek közt a Karácsonyi pásztortáncot, amihez Turai Balázs filmrendező alkotott rajzfilmet. A pásztor egy varázserejű gomba hatására a jövőbe utazik, ahol különös kalandokba keveredik.

kodaly_spicy_jazz_4_1.jpg

A mindannyiunk által jól ismert, Kodály Zoltán által gyűjtött magyar népdalkincset modern, izgalmas és szórakoztató fúziós jazz formába átdolgozó Kodály Spicy Jazz zenekar az elmúlt évek során megjárta a legfontosabb hazai és külföldi színpadokat, Ausztria, Németország, Erdély, Olaszország és Franciaország után olyan különleges helyszínekre is elvitte hazánk szeretett dallamait, mint Marokkó, Azerbajdzsán, Grúzia és Izrael. De ők játszottak a strasbourgi Európa Tanács épületében is a magyar V4 elnökség megnyitására szervezett eseményen. Az EuroNews hírcsatorna kommentár nélküli hírei alatt a zenekar számai hallhatók.

A Music Fashion kiadó és a Kodály Spicy Jazz (mely Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére alakult) 2018-ban jelentette meg bemutatkozó, Reloaded című albumát, melyen 10 magyar népdal foglalt helyet az együttes billentyűse és producere, Cséry Zoltán fiatalos, lendületes hangszerelésében. A Karácsonyi pásztortánc című felvételhez Turai Balázs filmrendező alkotott animációs rövidfilmet.

Filmünk hőse, a pásztor munkavégzés közben egy szerencsés véletlen folytán rálel egy varázserejű gombára, mely elrepíti őt a közeli és távoli jövőbe, ahol bepillantást nyerhet abba, hogyan is változik az emberiség viszonyulása a Karácsonyhoz az évszázadok és évezredek múlásával. A bensőséges hangulatot hogy váltja fel az anyagiasság, a közösség miként válik tömeggé, és az őseredeti szimbiózis hogyan alakul át disztópikus rémálommá. Kiderül az is, hogy ez a felfogás hová is vezethet el mindannyiunkat. De a Karácsony a csodák ünnepe, így a mi pásztorunk története sok-sok viszontagság után végül jóra fordul.

A nyári fesztiválok után a zenekar a Kanári-szigeteken és Cipruson fog turnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6715041962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása