2019. aug 14.

Hallgasd meg a napi híreket dal formájában!

írta: Bagolyhír
Hallgasd meg a napi híreket dal formájában!

Kormányválság, ingatlanárak, időjárás, ellopták, összeütközött, lemondott. Túl tömények a hírek? Ezúttal megkaphatod könnyen fogyasztható formában is, ugyanis a Hírek dalban projekt arra vállalkozott, hogy elmuzsikálja a hét legfontosabb történéseit.

hirek.jpg

A 2019 augusztusában létrejött Hírek dalban projekt célja, hogy az online térben naponta kavargó híreket szórakoztató kontextusban, akusztikus popzenei kísérettel, énekes-bemondók előadásában tálalja. A projekt ötletgazdáját, a zenéket és dalszövegeket is jegyző Benkő Dávid zongoristát (PASO, Subtones) elmondása szerint régóta foglalkoztatja a zene és a humor összekapcsolásának lehetősége, a Hírek dalban szövegeihez is ennek megfelelően válogatja a híreket.
„Először összeírok tíz-húsz darab, néhány szavas hírcímet, amiket például egy rikkancs is kiabált volna régebben az utcán, majd ezeket rímekbe szedem és dalszöveggé formálom. A műfaj könnyed természetéből fakadóan kerülöm a tragikus és megosztó híreket, viszont keresem az abszurdot és a meghökkentőt.” – meséli Benkő Dávid, aki a dalok hangszeres kíséretében többek között ukulelén, csellón és furulyán is játszik.
Az első dalban a 2018-as Fonogram „Év Felfedezettje” díjat elnyerő, valamint a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatón első helyezést elérő Lóci játszik frontembere Csorba Lóci vállalta el az énekes-bemondó szerepét.
„Nagyon örültem, hogy Lóci elvállalta a felkérést, mert mind a projekt koncepciója, mind a dalszöveg hangulata remekül passzolt a személyiségéhez és karakteréhez. Rendkívül lelkes és profi hozzáállásának köszönhetően alig néhány óra alatt sikerült felvenni a dalt és a hozzá tartozó videót is. További érdekesség, hogy a kamera mögött a PASO-ban is gyakran vendégszereplő, a hazai punk-rock szubkultúra legendás alakja, a Böiler zenekar frontembere, Riger János állt, akiről kevesen tudják, hogy gyakorlott fotós.” Benkő elmondása szerint a következő részekben több ismertebb és feltörekvő énekes is magára ölti majd a bemondó szerepét.
A Hírek dalban első videóját itt nézhetitek meg:


 

 

 
 
Köszi!
 
 
 
Csevegés vége
 
Írj be üzenetet...

Szólj hozzá

Hírek Lóci játszik Benkő Dávid Hírek dalban