Fülesbagoly

Ha nincsenek nyuszik, valószínűleg ez a dal nem születik meg

2019. augusztus 04. - Bagolyhír

Közös dallal jött ki Szeder és Hangácsi Márton, mi több, klipet is forgattak a számhoz. A Kapd el párkapcsolati problémákról szól, és ezt láttatják a videóban is. A két szerző barátságához nagyban hozzájárultak a nyulak.

cover.jpg

- Jó ideje tervben volt egy közös dal, aminek az első vázlatai tavaly már el is készültek - mondja Hangácsi Marci -. Az alapötlet tőlem jött, amit aztán ketten dolgoztunk ki. Sokszor szóba kerültek az őszintétlen emberi kapcsolatok és az ezzel kapcsolatos rossz emlékeink, így egyértelmű volt a dal témája. Miután megvan egy dal demója, utána szeretem pihentetni. Így van ideje megérni az ötleteknek, nyilvánvalóbbá válik a hangszerelés. Ez történt ezzel a dallal is: tavaly őszre már összeállt a szövege, a harmónia váza, struktúrája, a hangszerelés viszont csak májusban lett végleges. A cím eredetileg csak munkacím volt, de majd’ egy évig így emlegettük, beszéltünk róla, képtelenségnek tűnt más címet adni neki. Zeneileg szeretem keverni a modern stílusokat a korábbi könnyűzenei műfajokkal, így ezt a dalt sem tudnám stílusában behatárolni.
- Marcival már évek óta ismertünk ugyan egymást utcazene fesztiválokról, de igazán jóban akkor lettünk, amikor kiderült, hogy mindkettőnknek van nyuszija. :) - vette át a szót Szeder. - Így nagyon adta magát, hogy csináljunk egy közös dalt. Sokszor váltottuk meg a világot beszélgetések alkalmával, aminek része volt az is, hogy milyen kevés jó párkapcsolatot látunk magunk körül. Ezt aztán Marci megfogalmazta dalban, én meg hozzáadtam a saját szövegrészeimet a gondolat fonalához. Izgi volt kipróbálnom magam egy új stílusban, amit Marci hangszerelése adott.
A klip mindegyik jelenetében egy rossz párkapcsolatot játszanak el, ami aztán egy képkeretben felkerül a polcra. Mészáros Balázs rendező és Simó Marcell operatőr ötlete volt az alap, amihez aztán mindenki hozzárakta a saját gondolatait. Íme a videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7814994494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása