2019. máj 01.

Mi várható Mark Knopfler budapesti koncertjén?

írta: tothjutka
Mi várható Mark Knopfler budapesti koncertjén?

Barcelonában elstartolt a Dire Straits egykori frontembere, Mark Knopfler világkörüli turnéja. A művész a Down The Road Wherever című szólólemezét mutatja be a közönségnek, és július 9-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ahol sok klasszikus sláger is várható a beszámolók szerint.

mark_kn.jpg

Mark Knofler világkörüli turnéjának európai szakasza április 25-én Spanyolországban, Barcelonában indult. Bár hivatalosan ez a Down The Road Wherever című szólóalbuma lemezbemutató koncertkörútja, a régi rajongók kedvéért a repertoárban jó néhány Dire Straits-klasszikus is helyet kapott. A barcelonai koncert beszámolóiból következtethetünk arra, mi várható Budapesten.

A nyitódal rögtön a Dire Straits egyik legnagyobb slágere, a Money For Nothing volt, amit a sajtó szerint Knopfler 2005 óta nem adott elő. Ezután a műsorban felcsendültek a Once Upon a Time in the West, a Nobody Does That,, a My Bacon Roll, a Heart Full of Holes és a Silvertown Blues című szerzemények.

Amikor  Mark Knopfler  megjelentette a  Down The Road Wherever   című lemezét, egy interjúban elmondta, hogy a lemez címe a One Song At a Time című dal egy sora. 

– „Emlékszem, hogy Chet Atkins barátom egyszer elmesélte, hogy küzdötte fel magát a szegénységből dalról dalra, és ez nagyon erősen megmaradt bennem. Amikor az ember eljut egy bizonyos életkorba, már jó néhány dal komponálása van a múltjában. Számomra a Down the Road Wherever  (Az úton bárhová) cím tűnt a legalkalmasabb címnek, hiszen egész életemben ezzel foglalkoztam.

A barcelonai koncert setlistje:

“Why Aye Man”
“Nobody Does That”
“Corned Beef City”
“Sailing to Philadelphia”
“Once Upon a Time in the West”
“Romeo and Juliet”
“My Bacon Roll”
“Matchstick Man”
“Done With Bonaparte”
“Heart Full of Holes”
“She's Gone”
“Your Latest Trick”
“Silvertown Blues”
“Postcards from Paraguay”
“On Every Street”
“Speedway at Nazareth”
“Telegraph Road”

Ráadás:
“Money for Nothing"
“Going Home: Theme from Local Hero"

Mark Knofler európai turnéja július 22-ig tart, majd egy rövid pihenő után augusztus 16-án Észak-Amerikában folytatódik és szeptember 22-én ér véget Los Angelesben. A művész július 9-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Szólj hozzá

Hírek Mark Knopfler