Fülesbagoly

Ők a Fülesbagoly Tehetségkutató döntősei

2019. március 23. - Bagolyhír

Tíz kiváló zenekar jutott be a Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe. Március 30-án a 21 Gramm Akusztik, az Abigél, a Heedless Elegance, a JumboFat, a Mangani 808, a Marcello's Mystical Mind, a Margo, a Moped Loewen, a Periscope és a the sKill versenyzik Martonvásáron. És hogy kik ők? Mutatjuk!

_mg_9792.jpg

A székesfehérvári 21 Gramm Akusztik mindössze másfél éve létezik, de már elég sok minden történt velük: kiadtak egy nagylemezt, megnyerték a fehérvári Arany Dobverő díjat, felléptek a Wooodstock az Ugaron fesztiválon, a FEZEN-en és a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Ének - gitár - cajon - basszusgitár - zongora/harmonika felállásban muzsikálnak, erősen slágergyanús dalokat írnak, és a dalszövegeik minőségéből sem engednek.

A budapesti Abigél is tavaly alakult, trió felállásban, punk attitűddel tolják a grunge-t. Két kislemezük jött ki eddig. játszottak már OZORA-n és a Gombaszögi Nyári Táborban. A gitár nem marja le az arcot, de mégis nagyon átütő, markáns az egész, és van egy jóadag kellemes lebegés is benne.

A Heedless Elegance a finalisták között messze a legmasszívabb társaság. Zakóban nyomják a metalcore-t úgy, hogy leviszi az ember haját. A dalok dobtémáit az Apey & the Pea-ből Makai Laci ütötte fel, hát olyan is, nagyon határozott. Metal körökben már jól mozgolódnak, Stagediving Fesztivál, Robot, ilyenek.

A JumboFat öt, már sokat tapasztalt kiváló muzsikusa tavaly nyáron döntött úgy, hogy ideje lenne együtt is zenélni. Grunge-stoner-hardrock-blues vonalon mozgó dalaikat tavaly ősszel egy kislemez formájában jelentették meg. Szerteágazó muzsika, karizmatikus énekkel, mindez magas színvonalon.

A Mangani 808 tagjai sem most kezdték a szakmát. Zenéjük a rap, a rock és a metal házasságából született, valahol a Body Count és a Rage Against The Machine hagyományait viszik tovább. A frontemberük az Irie Maffiából ismert Busa Pista, aki zabolázatlanul nyomja az ember arcába a gondolatébresztő szövegeket. Az egész produkció feszes, lecsupaszított, pontos, és azonnal mozgásra ösztökél.

Ember legyen a talpán, aki definiálja a Marcello's Mystical Mind muzsikáját. Van itt minden, funky, art rock, progresszív metal, és minden más stílus, aminek köze van a metamatikához. Ha már matek, a képlet így néz ki: 4 zseniális zenész = 1 hatalmas muzsika.

A duóban alkotó Margo a dalait zenekari felállásban véglegesíti, és így, ötösben is fognak zenélni a tehetségkutató döntőjében. Jazz, pop, soul, R'n'B műfajból táplálkoznak, finoman, érzékien, könnyedén. A formáció élén Jéger Dorottya énekesnő varázsol.

A Moped Loewen jazz kvartettként indult, majd fokozatos beköltözött a zenéjükbe a rock. Bluesos és kromatikus dallamok mély szövegekkel, rock ütemek, vad improvizációk, igényes hangszerelések jellemzik az együttest. A Moped Loewen egyszerre szólítja meg az elmét, szívet és mozgatja meg a testet is.

A Pócspetriből érkező Periscope a pop-punk-rock vonalon mozog, de azért karcosabban szól, mint a Green Day vagy az Offpring, itthon leginkább a FISH! csinál hasonló zenét. Feszes dob, patent gitártémák, fülbemászó refrének - egyszerű, de nagyszerű a recept. Üt.

A mezőny legfiatalabb zenekara a the sKill, tavaly decemberben alakultak. Vélhetően azóta ki sem jöttek a próbateremből (valaki nézzen már rájuk!), mert elég patent dalokat neveztek. Kb. szintipopot művelnek, modern hangzással, időnként akusztikus gitárral, zongorával, enyhe rockos beütéssel. Tortájukon a hab a jól kitalált és elő is adott énektémák. Zene még nincs fent a neten tőlük, ezért egy szép képet tudunk mutatni róluk.

theskill.jpgSzóval ahogy a fenti sorokból is kiderül, elég bivaly a mezőny, lesz dolga a zsűrinek rendesen. Emlékeztetőül: A Fülesbagoly Tehetségkutató döntője március 30-án, szombaton déltől lesz Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. Minden együttes 20 perces koncertet ad, minden fellépés után értékel a zsűri, az egész végén pedig eredményhirdetés, díjátadás. A belépés ingyenes. Idén először lesz közönségszavazás is, kizárólag aznap a helyszínen, szigorúan papír alapon, és még nyerni is lehet vele. Csodálatos.

fbt19-mv-forum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8314708815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása