Fülesbagoly

Ismét meghirdetnék a kamu luxusfesztivált

2019. február 15. - tothjutka

A botrányba fulladt kamu luxusfesztivál, a Fyre Fest társalapítója, Ja Rule újra meghirdetné a rendezvényt, amelynek főszervezője hat év börtönt kapott csalásért.

fyre-festival-photos-8.jpg

Minden idők legnagyobb fesztiválbalhéja egyértelműen a Fyre Festhez kapcsolódik. A szervezők a menőnél is menőbb, exkluzív lehetőségekkel, topmodellekkel és jachtokkal csábították a gazdag fiatalokat egy magánszigetre a Bahamákon, amelyről azt állították, hogy valaha Pablo Escobar drogbáró tulajdona volt. A fesztivált olyan topmodellek, hírességek, influencerek reklámozták a közösségi médiában, főleg az Instagramon és a YouTube-on, mint például Emily Ratajkowski, Kendall Jenner és Bella Hadid. Villámgyorsan terjedt a hír a tehetős szülők gyerekei között, pedig a legolcsóbb hetijegyet is 2500 dollárért, vagyis nagyjából 750 000 forintért kínálták. Aki extrákat, például luxusjachtot is akart bérelni modellekkel a fedélzeten, annak már 12 500 dollárt (vagyis 3,75 millió forintot) kellett leszurkolnia az élményért, de volt olyan jegy is, amiért 28 millió forintnyi összeget kértek.

Aztán szépen lassan kiderült, hogy az egész Fyre Fest egy jól kitalált kamu, egy hatalmas átverés. A gondok akkor kezdődtek, amikor az egyik fő fellépő, a Blink-182 arra hivatkozva mondta vissza a koncertjét, hogy nem látják biztosítottnak a feltételeket. Ez már gyanús lehetett volna, de senkit sem aggasztott a világhírű zenekar bejelentése. A luxusígéretektől elvakult, újgazdag fiatalok nagy reményekkel érkeztek meg a szigetre, de a beígért exluzív körülmények helyett katonasági segélysátrak és elégtelennek is alig nevezhető szolgáltatás várta őket. Nem volt sem áram, sem ivóvíz például. Végül több száz pórul járt újgazdag fiatal fesztiválozó ragadt a szigeten, hiszen a közlekedés sem volt megoldott. A helyi lakosok pedig gyakorlatilag ingyen dolgoztak.

Az ügy a bíróságra került, és a főszervező, a 27 éves Billy McFarland jelenleg a csalásért kapott hat éves börtönbüntetését tölti. A kamufesztivál társalapítója Ja Rule  - aki eddig valahogyan megúszta az igazságszolgáltatást- most mindezek ellenére azt fontolgatja, hogy újra meghirdeti az „ikonikus” zenei fesztivált. A TMZ kérdésére elmondta: - „A káosz kellős közepén mindig ott a lehetőség is. Jelenleg is sok újdonságon dolgozom”. A Fyre Festet a rapper nemes egyszerűséggel „minden idők legikonikusabb zenei fesztiváljának” nevezte és hozzátette, hogy tervei vannak, hogy megszervezze „AZ ikonikus fesztivált”.

Időközben Ja Rule új vállalkozást is útnak indított ICONN néven, amelynek a gyökerei a Fyre Fest eredeti applikációjához nyúlnak vissza. A szolgáltatással - ígérete szerint - a felhasználók a legnagyobb sztárokat rendelhetik meg a saját, privát eseményeikre

A Fyre Fest története akkora balhét kavart, hogy egyszerre két tévécsatorna, a Netflix és a Hulu is dokumentumfilmet készített a kamu luxusfesztiválról és az orbitális csalássorozatról. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6314629238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása