Fülesbagoly

Nagykövet lett a Pearl Jam

2019. február 14. - tothjutka

A Pearl Jam vállalta idén a Lemezboltok Napja nagykövetének feladatát. Az ünnepi rendezvény tiszteletére a zenekar limitált szériás, exkluzív kiadvánnyal is meglepi a rajongóit.

pearljam_1_2.jpg

A Lemezboltok Napja (Record Store Day) ötlete 2007-ben pattant ki néhány független lemezbolt tulajdonosának és dolgozójának fejéből, hogy megünnepeljék a hozzájuk kötődő kultúrát és közösséget. Csak az Amerikai Egyesült Államokban 1400 független lemezbolt működik, világszerte pedig több ezerre tehető a számuk. Az első Lemezboltok Napját 2008. április 19-én rendezték meg, és idén már minden földrészen vannak résztvevők az Antarktisz kivételével.

A 2019-es Lemezboltok Napja hivatalos nagykövetének feladatát a Pearl Jam vállalta el. A zenekar évek óta részt vesz az ünnepségen, és idén örömmel mondtak igent a nagyköveti felkérésre is.

-„A független lemezboltok nagyon fontos szerepet játszanak az életemben 12 éves korom óta. Már akkor, amikor még nem is voltam tisztában a jelentőségükkel, mindig úgy éreztem magam egy ilyen üzletben, mintha valóra vált volna egy álmom. Csodavilág, ami még mennyi felfedeznivalót rejteget! Ma is pontosan ugyanígy érzek”- – mondta Mike McCready, a Pearl Jam gitárosa. Hozzátette: - „Támogassátok a független lemezboltokat, ahogy csak tudjátok, hiszen ezek nagyon jó és fontos részei a társadalomnak! Tudd, hogy ha imádod a zenét, akkor ez az a hely, ahol meg is fogod találni! Ezzel pedig segíted az ott dolgozókat, ami szintén fontos.  Vedd a fáradságot, és ha keresel valamit, amit nagyon szeretnél, akkor beszélgess velük! Még jól emlékszem, amikor gyerekkoromban arról beszélgettünk, hogy melyik Aerosmith-lemezt vegyem meg először. Egy ilyen üzletben rengeteget lehet tanulni, jól lehet szórakozni és ez az a hely, ahol új zenéket is megismerhetsz”.

A Pearl Jam az idei Lemezboltok Napján, vagyis 2019. április 13-án meglepetéssel is készül a rajongóinak, hiszen az ünnep tiszteletére exkluzív, limitált példányszámú bakelitlemezt jelentet meg.

A Lemezboltok Napja nagykövete 2016-ban a Metallica, 2017-ben St.Vincent, 2018-ban pedig a Run The Jewels hip-hop duó volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8914627128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása