Fülesbagoly

Petruska A Dalban, majd jön a harmadik lemez

2019. január 28. - Bagolyhír

Reláció címmel márciusban jelenik meg Petruska harmadik nagylemeze, először zenekari felállással. A dalszerző-énekesre addig is sűrű hetek várnak, készül a lemezbemutató koncertre és most szombaton a Help Me Out of Here című dalával versenyez A Dal elődöntőjében.

petruska_1_1.jpg

Petruska dalszerző-énekes az igényes könnyűzene hazai képviselője. Szuggesztív, közvetlen előadásmódjával, tartalmas dalaival meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték. Bár zenei körökben fokozatosan nevet szerzett magának, a nagy áttörést a 2016-os A Dal hozta meg neki: a műsorban a legjobb négybe került a Trouble in My Mind című szerzeményével. Rákövetkezendő évben a Nagy-Szín-Pad vetélkedőben is részt vett.

A 2014-es, budapesti metrómegállókat megzenésítő Metropolita, majd a két évvel későbbi, az Y-generációt vizsgáló Kapunyitó után, Petruska 2019-ben új nagylemezzel jelentkezik. A Reláció című albumot hallva egyértelműen azt érezhetjük, emelkedtek a tétek a szerző munkásságában: a 13 dal energikusabb és életigenlőbb, mint bármi, amit ismertünk a zenésztől, a világzenei kalandozások pedig mintha most értek volna meg igazán. Mindemellett a Petruskát kísérő muzsikusok száma is gyarapodott. A lemezbemutató koncerteken most először hallhatjuk a virtuóz gitáros dalait teljes zenekari kísérettel. A budapesti bemutatás március 29-én lesz a Trip Hajón.

Petruska addig is hallat magáról, ugyanis ismét bekerült A Dal legjobb 30 produkciója közé. Február 2-án, szombaton szerepel az elődöntőben a Help Me Out of Here című dalával.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4414593352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása