Fülesbagoly

Woodstock 50: idén újra megszervezik a fesztivált

2019. január 12. - tothjutka

A Woodstock 50. évfordulója alkalmából az alapító ismét nagyszabású fesztivált szervez, és azt ígéri, hogy ezúttal tényleg visszatérnek a gyökerekhez és az eredeti szándékokhoz, nem úgy, mint húsz éve, amikor totális kudarc lett az eredmény.  

woodstock-50.jpg

A legendás Woodstock Fesztivál 50. évfordulója idén lesz, ezért számtalan módon, sokféle rendezvénnyel emlékeznek a popkultúratörténeti eseményre. Már korábban közölték például, hogy az eredeti helyszínen többnapos bulit rendez a Bethel Woods Music and Culture Festival. Most pedig az eredeti Woodstock Fesztivál egyik alapítója, Michael Lang jelentette be, hogy augusztus 16. és 18. között ő is fesztivált szervez a New York állambeli Watkins Glen közelében.

A Rolling Stone zenei magazinnal elmondta, hogy a 2019-es Woodstock három színpaddal fog működni, amelyeken nagyjából 40 produkciót láthat majd a közönség. – „Lesz hip-hop, rock és egy kis pop, valamint az eredeti fesztiválon fellépett bandák egy része és „örökségük” is megjelenik. Emléket állítunk Janis Joplin, a The Band, a Jefferson Airplane és Joe Cocker művészetének is” – mondta Michael Lang.

Michael Lang 1999-ben, a 30. évforduló alkalmából már megpróbálta feléleszteni Woodstockot, de a rendezvény totális kudarcba fulladt. A hihetetlen hőhullám, a túlárazott ásványvizek és a felháborító higiéniai körülmények miatt a fesztivál közönsége fellázadt, sőt a fesztiválozók dühükben még fel is gyújtották a helyszín egy részét. Az alapító most azt ígéri, hogy ezúttal más lesz a helyzet.

-Idén lesznek „luxussátrak” és hasonlók is. Ezekben lesznek ágyak, székek és lámpák is. És a fesztivál területén könnyebb lesz például a mobilvécékhez való hozzáférés is”- mondta Michael Lang.

Az alapító most a programszervezésbe is jobban belefolyik, mint 1999-ben. Akkor a fellépők között volt például a Red Hot Chili Peppers, a Metallica, a Limp Bizkit, Kid Rock és a Creed.  – Nem lett volna szabad másokra hagynom ezt a feladatot. A Woodstock ’99 nem volt más, mint egy hatalmas buli, aminek semmilyen társadalmi jelentősége nem volt. A mostani eseménnyel visszatérünk a gyökereinkhez és az eredeti szándékainkhoz, és ezúttal minden részletet ellenőrzés alatt tartunk”- magyarázta Michael Lang.

A szervező azt ígérte, hogy februárban bejelentik a fellépők nevét és a jegyinformációkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6114557144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2019.01.13. 17:39:19

Én ott voltam az eredetin is, erre is elmegyek ;)
süti beállítások módosítása