2019. jan 08.

Phil Anselmo beszólt a Metallicának

írta: tothjutka
Phil Anselmo beszólt a Metallicának

Phil Anselmo, a Pantera volt énekese páros lábbal beleszállt a Metallicába, miután Lars Ulrich dobos azt nyilatkozta, hogy a Load című lemezük grafikai munkája a személyes kedvence.


phil_a.jpg

Phil Anselmo a Metal Hammer magazin kérdésére összegyűjtötte azokat a lemezeket, amelyek azzá az emberré tették, akit ma ismerünk. Elmondta, hogy életében először a Kiss Alive! című lemezét vásárolta meg, amit szerinte alulértékelnek. –„Amikor az ember meghallgatja a teljes Kiss életművet, ahhoz a negyvenvalahány évhez képest egy kicsit tényleg kínos lehet. De őszintén úgy gondolom, hogy ez az első, élő felvételük annyira erős rocklemez, hogy nem szabad lenézni”- mondta Phil Anselmo.

A számára meghatározó lemezek között a Judas Priest British Steel című albumát említette ezután, amely szerinte maga a színtiszta heavy metal, a műfaj definíciója. – „Csak hallgassátok meg, hogyan adja elő a Rapid Fire című dalt és a szöveget Rob Halford, és ott vannak még a riffek is!Ez az alapvetése és a sorvezetője mindannak, amit később a Slayer produkált. Ezzel egyszerűen nem lehet mellényúlni”- fogalmazott Phil Anselmo.

A saját munkái közül a Pantera  Vulgar Display of Power című lemezére a legbüszkébb, majd hozzátette: azt szeretné, ha a temetésén a U2 zenélne: „valami annyira gótikusat és tragikusat, amilyet csak lehet, mint amilyen például a Drowning Man című dal a War című lemezükön.

A lap arra is rákérdezett, hogy Phil Anselmo szerint melyik lemezt nem kellett volna elkészíteni. Erre a Pantera volt frontembere azt válaszolta, hogy a Metallica hatodik stúdiólemezét, a Load-ot. – „Ez egy borzalmas lemez. Egyszerűen nem tudom felfogni. Ha ilyen lemezt akarsz kiadni, miért nem csinálsz kib….ott mellékprojektet  vagy valamit?”- fogalmazott.

Lars Ulrich, a Metallica dobosa nagyjából egy héttel korábban nyilatkozta, mennyire kedveli Andres Serrano képzőművész munkáit, aki a Load és a Reload borítóit tervezte. –„Ezek mindig különleges helyet fognak elfoglalni a szívemben. Imádom ezt a művészt, és imádom a képzelőerejét. Imádom, hogy a két albumborítón keresztül magát Serranót is láthatjuk. Szerintem ez a kettő a személyes kedvencem”- mondta Lars Ulrich a Maxim magazinnak.

Ami a zenét illeti, James Hetfield 2017-ben „kompromisszumoknak” nevezte a Load és a Reload lemezeiket, „amelyek nem úgy sültek el, mint reméltük”. Ezzel együtt a Metallica frontembere nem bánja, hogy kollégáival létrehozták ezeket a lemezeket.

 

 

Szólj hozzá

Metallica Hírek Phil Anselmo