Fülesbagoly

Rájöttél már, ki volt az igazi Robin Sparkles?

2019. január 07. - tothjutka

Bár az Így jártam anyátokkal című tévésorozatnak már rég vége van, sokan még most sem tudják, vajon melyik világsztárról mintázhatták Robin Sparkles kanadai tinipopsztár karakterét. Megmutatjuk…

spearks.jpg

Az Így jártam anyátokkal című sorozat egyik fő karaktere, Robin Sherbatsky volt, aki Kanadából átköltözött az Amerikai Egyesült Államokba, hogy ott tévériporter és műsorvezető legyen. A második évadban akkor derült ki, hogy Robinnak van egy sötét titka, amikor nem volt hajlandó elmenni egy rendezvényre egy bevásárlóközpontba és nem volt hajlandó elárulni az okát. Végül kiderült, hogy nem pornós (ahogy a barátai tippelték), hanem tinipopsztár volt Kanadában, és a legnagyobb slágere a Let’s Go To The Mall (Menjünk a plázába!) című sláger volt. Ezzel körbeturnézta Kanada összes bevásárlóközpontját, és gyakorlatilag egy életre megcsömörlött a plázáktól.

A sorozatban évadokon át poénkodtak Robin Sparkles figurájával, az alkotók profi, 90-es évekbeli stílusú videóklipeket forgattak és komplett háttérsztorit írtak. A sorozatbéli történet szerint a tinisztár Robin első szerelme, Simon – aki szerepelt a Sandcastles In The Sand és a P.S. I Love You című klipjeiben is -összetörte a szívét. Ezután Robin Sparkles a menedzserei és a rajongói legnagyobb döbbenetére rockercsajként tért vissza Robin Daggers néven.

Az Így jártam anyátokkal című sorozat rajongói évekig találgatták, kiről mintázhatták Robin Sparkles figuráját. A legvalószínűbb válasz: Alanis Morissette. A kanadai énekesnőről nálunk kevésbé ismert a tény, hogy a pályafutását tiniként posztárként kezdte a szülőhazájában.A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején Kanadában két lemeze is megjelent,sőt az első platina lett. Akkoriban Alanis néven énekelt és inkább emlékeztetett Paula Abdulra, mint a mostani önmagára. Íme a bizonyíték:

A kitalált Robin Sparkles története kísértetiesen emlékeztet Alanis Morissette valódi életére. A kanadai énekesnő a két poplemez után teljesen megváltoztatta a zenei stílusát és a külsejét, és teljes nevén,a 90-es évek egyik legmeghatározóbb rockercsajaként robbant be a nemzetközi élvonalba az 1995-ös Jagged Little Pill című lemezével és a You Oughta Know című dalával, amit egy szerelmi csalódás ihletett.

A szerelmi szállal kapcsolatban megoszlanak a vélemények arról, hogy Robin figuráját e tekintetben is Alanis Morissette-ről mintázták-e.  Az énekesnő sosem árulta el, ki az a pasi, akiről a dühös dal szól, de 1997-ben Alanis volt barátja először magára vállalta, később pedig letagadta, hogy ő lett volna a dal ihletője.  Az illető szintén világsztár, mégpedig Dave Coulier színész-komikus, akit a magyar közönség elsősorban a Bír-lak című tévésorozatból ismerhet, amiben ő játszotta Joey szerepét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3114544020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2019.01.09. 10:06:38

A pláza-turnét egyértelműen Tiffanyról mintázták.
twitter.com/tiffanytunes/status/992214917670408193
De egyébként Robin szerepelt egy Űrgammák szerű gagyi sorozatban is, szal igazáből Eördögh Alexáról mintázták ;)
noizz.hu/szines/igy-el-ma-eordogh-alexa/njwt86s
süti beállítások módosítása