Fülesbagoly

Mit keres Barack Obama a Billboard slágerlistán?

2019. január 06. - tothjutka

A volt amerikai elnök, Barack Obama most már azt is beírhatja az életrajzába, hogy a Billboard slágerlistán szereplő előadóművész lett. De hogy került oda egyáltalán?

barack_obama.jpg

Barack Obama a múlt hónapban közreműködött a One Last Time (44 Remix) című dalban. Ez az utolsó darabja Lin-Manuel Miranda színész-zenész-zeneszerző dalsorozatának, amit a szintén általa komponált, hatalmas sikert aratott, Hamilton című Broadway-musical inspirált.

A One Last Time (44 Remix) című dal a Billboard Hot R&B Songs slágerlistájának 22. helyén nyitott, miután a megjelenése utáni első héten 307 000 stream-meghallgatást, valamint 9000 letöltést ért el.

A dalt a Hamilton című musicalben szereplő művészek éneklik, köztük Christopher Jackson és a Grammy-díjas gospel előadó, BeBe Winans, valamint közreműködik benne a Tony-díjas producer/hangszerelő, Alex Lacamoir és természetesen a szerző, Lin-Manuel Miranda, aki Emmy- és többszörös Tony-díjazott, sőt még Pulitzer-díjat is kapott 2016-ban a Hamilton című zenés darabért az alkotótársaival. Emellett Oscar-díjra is jelölték a Moana című rajzfilm „How Far Will I Go?” című betétdaláért. Színészként pedig láthattuk például a Maffiózók, a Doktor House, a Modern család, az Így jártam anyátokkal és a Belső ellenfél című tévésorozatokban, illetve ő az egyik főszereplője a Mary Poppins visszatér című filmnek, amit már nálunk is játszanak a mozik.

Barack Obama viszont nem énekel a One Last Time (44 Remix) című dalban, hanem részleteket olvas fel az első amerikai elnök, George Washington híres búcsúleveléből, amelyet a második elnöki ciklusa vége felé írt barátainak és polgártársainak, mielőtt visszavonult.

A Billboard megjegyezte, hogy nem ez az első alkalom, hogy Barack Obama neve feltűnt valamilyen szórakoztatóipari slágerlistán: 2009-ben például a TV DVD Sales eladási listán szerepelt a History: The Inauguration of Barack Obama című dokumentumfilm „főszereplőjeként”, illetve 2015-ben felkerült a Billboard és a Twitter közös,„Feltörekvő előadóművészek” listájára is, miután (a hangja) szerepelt JX Cannon “Pop Off” című remixében.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8014540318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása