Fülesbagoly

Slash nem kellett a zombiknak

2019. január 01. - tothjutka

Visszautasították Slash egyik dalát a The Walking Dead című sorozat alkotói. Erről maga a gitáros-dalszerző beszélt egy interjúban. Szerencsére a dal nem merült feledésbe, sőt azóta már meg is jelent – igaz, továbbfejlesztett változatban.

slash_5.jpg

Meglepő, de időnként még egy akkora sztárt is visszautasítanak, mint Slash. A Guns N’ Roses gitárosa egy interjúban elárulta, hogy írt egy dalt, és abban bízott, hogy az bekerül a The Walking Dead című, zombikról szóló tévésorozatba. Ez azonban nem így történt, mert bár Greg Nicotero executive producer hatalmas Slash-rajongó, a sorozat alkotói mégis nemet mondtak neki.

– „Írtam egy új intro zenét a The Walking Deadhez, de abban az időben a sorozatban nem szerepeltek eredeti betétdalok külsősöktől, csak olyan (instrumentális) zene, amit a saját, házi szerzőik komponáltak. Megpróbáltam átnyomni rajtuk ezt a számot, de nem mentek bele”- mondta Slash a Basel Meets podcast adásában. A gitáros hozzátette, hogy a legfőbb érv az volt, hogy nem akartak „felismerhető, nagy neveket” a Walking Dead-világba. A beszélgetés itt meghallgatható.

-„Így történt, hogy nem történt meg. De mivel a zenei alapötletet jónak találtam, megmutattam Mylesnak (Myles Kennedy – a szerk.) , hátha tovább tudja fejleszteni, és együtt össze tudunk hozni valamit - tette hozzá.

Az ötletelés eredménye lett a The One You Loved Is Gone című dal, amely végül szeptemberben jelent meg a Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators-lemezen, amelynek Living The Dream a címe. Ugyanakkor – ahogy a zenész magyarázta – az év elején rögzített végső változat már alig emlékeztet az eredeti dalra, amit még a zombisorozathoz komponált.

Slash idén visszatér Magyarországra, és a soproni VOLT Fesztiválon ad koncertet június 27-én.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3814526954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása