2018. dec 31.

Adam Lambert megríkatta Chert

írta: tothjutka
Adam Lambert megríkatta Chert

Könnyekig meghatódott Cher, amikor a Kennedy Center Honors idei díjátadó gáláján Adam Lambert a tiszteletére előadta a Believe című világslágere balladisztikus változatát. A díva a közösségi médiában is elismerően írt a fiatal pályatársról.

cher_cry.jpg

A Kennedy Center Honors nevű díjat 1978 óta évente ítélik oda olyan művészeknek, akik – nemzetiségüktől függetlenül – életművükkel hozzájárultak az amerikai kultúrához. A díjátadót hagyományosan decemberben szokták megtartani, és az elmúlt negyven évben a díjat megkapta egyebek mellett Arthur Rubinstein zongoraművész, Tennessee Williams és Edward Albee drámaírók, Placido Domingo operaénekes, Elia Kazan és Steven Spielberg filmrendezők, Yehudi Menuhin és Itzhak Perlman hegedűművészek, Zubin Mehta és a magyar származású George Solti (Solti György) karmesterek, Katherine Hepburn, Bette Davis, Angela Lansbury, Julie Andrews és Barbra Streisand színésznők, Gregory Peck, Robert de Niro, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Clint Eastwood, Frank Sinatra, Sean Connery és Charlton Heston színészek, valamint Mihail Barisnyikov balett táncos. A zenészek közül díjat kapott például Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Tina Turner, Dolly Parton, Dizzy Gillespie, B.B. King, Johnny Cash, Bob Dylan, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Chuck Berry, Elton John, a Led Zeppelin és a Who tagjai, Paul McCartney, Neil Diamond, Herbie Hancock, Billy Joel, Gloria Estefan vagy éppen Sting.

A 2018-as díjazottak Cher popénekesnő-színésznő, Philip Glass kortárs zeneszerző, Reba McEntire countryénekesnő-színésznő, Wayne Shorter jazz szaxofonos-zeneszerző, valamint a Hamilton: An American Musical című zenés színdarab alkotói, Lin-Manuel Miranda, Thomas Kail, Alex Lacamoire és Andy Blankenbuehler voltak.  

A 41. Kennedy Center Honors gálán az egyik díjazott, Cher tiszteletére a Queen jelenlegi énekese, Adam Lambert lépett színpadra, és elénekelte a díva egyik legnagyobb dance slágerét, az 1998-as Believe című dalt saját felfogásban, balladisztikus stílusban nagyzenekari kísérettel. Az előadás pozitív kritikákat kapott valamennyi jelentős lap kritikusától a Rolling Stone magazintól a People-ig, de még maga Cher is megkönnyezte. Az énekesnő a gála után a Twitteren is elismerően, szuperlatívuszokban írt a fiatal kolléga produkciójáról. „Megpróbáltam megfogalmazni az érzéseimet Adam Lambert előadása kapcsán, de úgy látszik, hogy ez szavakkal nem fog menni. Ez van, ha az ember teljesen meghatódik, és csak a szívével érez”. Adam Lambert a kedves szavakra szintén egy Twitter-bejegyzéssel válaszolt, és azt írta: „Enyém a megtiszteltetés! Cher, te egy istennő vagy!”

 

Adam Lambert - Believe - Kennedy Center Honors from NeedAPepsi Now on Vimeo.

Szólj hozzá

Adam Lambert Hírek Cher