2018. nov 19.

100 ezer dollárt adományozott a Metallica a tűzvész túlélőinek

írta: tothjutka
100 ezer dollárt adományozott a Metallica a tűzvész túlélőinek

A Metallica 100 000 dollárt adományozott két szervezetnek, amelyek a kaliforniai tűzvész miatt kitelepített embereknek segítenek.  A metalbandán kívül más sztárok, köztük zenészek is hasonlóan jártak el.

metallica_foundation.jpg

A Metallica is csatlakozott azokhoz a hírességekhez, akik pénzügyi segítséget nyújtottak a Kaliforniában tomboló erdőtüzek túlélőinek. A zenekar tagjai az All My Hands Foundation nevű, saját alapítványukon keresztül 100 000 dollárt (jelenlegi árfolyamon több mint 28 millió forintot) adományoztak két helyi szervezetnek

-A kaliforniai közösségek sajnálatos módon újabb történelmi méretű erdőtüzeket élnek át z állam északi és déli részén. Az All My Hands Foundation ezért 50-50 000 dollárt adományoz a Valley Community Foundation és a Los Angeles Fire Department Foundation nevű szervezeteknek, amelyek a kitelepítettek számára felállított átmeneti szállásokat működtetnek és minden lehetséges módon támaszt nyújtanak a túlélőknek – közölte a Metallica alapítványának szóvivője, aki arra biztatta a rajongókat, hogy aki tud, szintén segítsen pénzzel, étellel, ruhákkal vagy az idejével, esetleg fogadjon be túlélőket, amíg azok a veszteségek után talpra tudnak állni.  

A Metallicához hasonlóan más sztárok, köztük Sandra Bullock színésznő, Ellen DeGeneres tévés műsorvezető és Bella Hadid topmodell is jelentős összeggel támogatták a túlélőket. Miley Cyrus énekesnő és vőlegénye, Liam Hemsworth színész 500 000 dollárt ajánlott fel, miután az ő otthonuk is porrá égett Malibuban. 

Két másik sztár, akiknek szintén leégett a háza, Gerard Butler színész és Robin Thicke zenész múlt pénteken jótékonysági gyűjtést szerveztek, amelyre számos hírességet hívtak meg. A résztvevők között volt Jamie Foxx színész-zenész, Sean Penn színész, Cindy Crawford egykori topmodell és üzletember férje, Rande Gerber, Minnie Driver színésznő, valamint a U2 zenekar tagja, The Edge is. A sztárok adományaiból összesen több mint 2 millió dollár jött össze, amit a The Malibu Foundation javára ajánlottak fel. 

Szólj hozzá

Metallica Hírek