Fülesbagoly

Lezuhant a színpadról Paula Abdul

2018. október 23. - tothjutka

Az American Idol és az X Factor televíziós tehetségkutatók egyik zsűritagja, Paula Abdul a 80-as, 90-es években sikeres énekesnő és koreográfus volt, de a karrierje egy ponton megtört. Nemrég árulta el, hogy egy repülőszerencsétlenség után részlegesen lebénult.  Sokan ennek tulajdonítják azt is, hogy szombaton lezuhant a színpadról egy koncertjén. 

gettyimages-800699088.jpg

Paula Abdul 18 évesen a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapat pomponlánya és a Laker Girls vezető koreográfusa volt. Ekkor fedezte fel a The Jacksons, vagyis Michael Jackson bátyjainak (Tito, Jermaine és Jackie Jackson) zenekara. Paula Abdul rajtuk keresztül került a könnyűzenei körforgásba. Miután Janet Jackson videóklipjeihez készített látványos koreográfiákat, számtalan más művész is felkérte őt munkákra, és a Music Television által teremtett videóklip-korszak egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált. Ezután énekesnőként szerződtette le a Virgin Records. 

Első szólólemeze, az 1988-as Forever Your Girl óriási sikert aratott. A Billboard 100 slágerlista élére hat dallal is fel tudott jutni, ami akkoriban rekordnak számított, és az albumból csak az USÁ-ban hétmillió példány kelt el. Az Opposites Attract című dalához készült klippel elnyerte a Grammy-díjat, valamint jelölték a legjobb popénekesnő kategóriában is a Straight Up című dalért. 

Második lemeze, az 1991-es Spellbound volt, amely öt hétig vezette a Billboard listát, és amelyről a Rush Rush című ballada lett a legnagyobb sláger. A videóklipjében Keanu Reeves szerepelt. 

A sikerek közben négy év szünet következett, mert az énekesnő táplálkozási zavarokkal, bulímiával küzdött. Gyógyulása után jelent meg a harmadik és egyben utolsó albuma, a Head Over Heels, ami vegyes kritikákat kapott és a Billboard listán csak a 18. helyig tudott eljutni. 

Az utolsó lemeze viszonylag rossz fogadtatása ellenére is kijelenthető, hogy Paula Abdul a nyolcvanas évek második és a kilencvenes évek első felében globális szupersztár volt. Ezért érthetetlen, hogy 1995 óta nem adott ki új lemezt, és előadóművészként gyakorlatilag eltűnt. A szórakoztatóipar és a közönség azonban nem felejtette el, hiszen zsűritagként vett részt az American Idol, az X Factor, a Star és a So You Think You Can Dance című zenés és táncos tehetségkutatókban. 

Paula Abdul a közelmúltban hozta nyilvánosságra, mi történt vele és miért siklott ki a karrierje. Egy interjúban elárulta, hogy túlélt egy repülőbalesetet, de súlyosan megsérült. Egyik turnéja közben egy hétüléses kisgépen utazott, aminek az egyik hajtóműve kigyulladt, ezért a vészhelyzet miatt landolni kellett. Mivel nem volt bekötve a biztonsági öve, úgy beütötte a fejét, hogy a jobb oldalára lebénult. – „Négy lemezt ültettek belém és 15 nyaki gerincműtétem volt. Ez abban az időszakban történt, amikor eltűntem és senki sem tudta, mi van velem. Egy időre le is bénultam, ami életem legrosszabb élménye volt. A felépülésem után, 2002-ben az American Idol zsűritagjaként léptem újra a nyilvánosság elé. Áldottnak és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezek után egyáltalán visszatérhettem”. Hozzátette: - „A baleset idején még nem léteztek olyan bulvárlapok, mint manapság, és a lesifotósok, illetve az internet sem voltak annyira jelen, mint most, ezért tudtam titokban tartani az információt. Igyekeztem szépen, a magam csendességében gyógyulni, mert attól féltem, hogyha kiderülnek a személyes, egészségügyi problémáim, a karrieremnek annyi lesz. Féltem attól, hogy a szakmában ’sérült áruként’ tekintenek majd rám és elfelejtenek, ami tulajdonképpen így is történt, hiszen majdnem 7 évem ment rá arra, hogy különböző idegsebészek számtalanszor megműtöttek”. 

Az énekesnő többéves kihagyás után most újra turnézik, de múlt szombaton sajnos baleset érte a  márciusig tartó, Straight Up Paula! című turnéja egyik koncertjén, a Mississippi állambeli Biloxiban. Miközben az 1991-es The Promise of a New Day című dalát adta elő, az első sorban álló rajongókat akarta köszönteni, de elszámította a lépést és leesett a színpadról, egyenesen a közönség közé. A szemtanúk szerint úgy tűnt, hogy nem esett baja, és hősiesen végigcsinálta a koncert hátralévő részét. Mivel a régi repülőbalesetét követő gerincműtéteiről nemrég számolt be, sokan arra következtettek, hogy ez a színpadi esés is ennek lehet a következménye. Ezt azonban az énekesnő nem erősítette meg, de nem is cáfolta.   

Az esés egy másik szögből: 

 

Paula Abdul a 90-es évekbeli repülőbalesetet teszi felelőssé azért, hogy a szépen ívelő karrierje megakadt, ennek ellenére nem keserű: úgy érzi, hogy sok szempontból most is az álmait éli, és már területeken is szeretné megmutatni a tehetségét, például szívesen kipróbálná magát tévéműsorok és filmek producereként, mert „ugyanannyi örömöt lelek a színfalak mögötti háttérmunkában, mint amikor a frontvonalban dolgoztam”.  Ugyanakkor azt is elmondta, hogy újra szívesen dolgozna színésznőként is, ha testhezálló feladatokat kapna. Paula Abdul korábban szerepelt a Kerge város (Káoszháza), a Sabrina, a tiniboszorkány, a Haláli testcsere, az Amerika Huangjai, valamint a That’s So Raven című tévésorozatokban, illetve az A Sister’s Secret című tévéfilmben is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8414318305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Fotos 2018.10.24. 14:09:11

"Mivel nem volt bekötve a biztonsági öve, úgy beütötte a fejét, hogy a jobb oldalára lebénult."

Draga lecke volt... :((( Sok torvenyt at lehet hagni penzzel, de a fizika torvenyeit nem lehet megvesztegetni.

kiskutyauto 2018.10.24. 15:01:31

Jennifer Lopez előképe volt egyébként, egy táncos énekes színésznő... amit egyszerre, sikerrel és tehetséggel csinálni, nem sokaknak sikerült, még Madonnának sem....

rockjano 2018.10.24. 18:47:01

Sajnos mint énekes nő nem volt nagyon erős. Nagyon szép csaj és persze jól is táncolt de amikor LadyGaga a mérce akkor ő már kevés...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.10.25. 01:54:29

Izé, meg a vaslőcs, nem akarok pálcát törni felette, de azért egy ilyen vészlandolás nem pár másodperc, akkor viszont mi a péniszért nem volt bekötve a gépben?
A színpados eset meg elképesztő számomra, hogy hogy nem látja hogy ott a színpad vége, ott állnak a rajongók.Mintha csak direkt akart volna leesni.

radiofan 2018.10.25. 09:49:57

Elképesztő, hogy ezt titokban tudta tartani ennyi éven át és a környezetéből se pletykált senki a sajtónak. Én bírom a csajt, örülök, hogy jól van!
süti beállítások módosítása