Fülesbagoly

Kreator és Napalm Death-tagokkal erősít a Volbeat?

2018. október 19. - tothjutka

Nem kizárt, hogy vendégművészeket hív jövőre várható, következő lemezére a Volbeat. A dán rockbanda frontembere, Michael Poulsen egy görög tévéműsorban az eddig szóba került neveket is elárulta, akikkel viszont egyelőre csak „flörtölnek”.

volbeat_1.jpg

A Volbeat világkörüli turnéja során Görögországban is koncertezett, és a frontember ennek apropóján adott interjút a helyi TV War című rock- és metalzenei tévéműsornak. A műsorvezető arra kérdezett rá, hogy a The Everlasting című dalukból –amit nyáron néhány koncerten már előadtak – vajon már lehet-e következtetéseket levonni arról, hogy milyen lesz a Volbeat következő, jövőre várható stúdióalbuma.

-„A legutóbbi lemezünk, a 2016-os Seal The Deal & Let's Boogie inkább rockos album lett. Amikor leülök komponálni, rengeteg ötletem van, de a zenei anyag ezerféle irányba mozdul el, amikor elkezdek dolgozni vele. Így aztán a nap végére minden megváltozhat. És ez mindennap pont így történik”- mondta Michael Poulsen, majd hozzátette: - „Amikor bemegyünk a próbaterembe, kialakul a dallal kapcsolatban valamilyen érzés, például az, hogy a hangulata miatt az album végére kell kerülnie. Aztán öt-hat próbával később rájössz, hogy ez mégsem fog működni. Rengeteg dal a kukában végzi, mire megtaláljuk a megfelelőeket egy lemezre, amelyekről biztosan tudjuk, hogy akkor is élvezni fogjuk őket, amikor már kétszázadszor is eljátszottuk a próbákon. És élvezni akarjuk őket a lemezfelvételek közben meg a turnékon is, amikor élőben adjuk őket elő. Az új dal, a The Everlasting tényleg elmozdult egy kicsit súlyosabb irányba, de fogalmam sincs, hogy az egész új lemez ilyen lesz-e, mert még sok munka vár ránk. Idén az athéni Rockwave Fesztiválon léptünk fel utoljára, és most hazamegyünk Dániába, hogy befejezzük az új lemezünket”.    

A zenekarokat gyakran éri az a kritika, hogy minden lemezük ugyanolyan. Ezzel kapcsolatban Michael Poulsen felidézett egy vicces esetet: - „Emlékszem, hogy egyszer egy fickó interjút csinált Lemmy-vel a Motörheadből. A riporter azt mondta neki, hogy ’új lemezt adtatok ki, ami pont olyan, mint a többi Motörhead lemez’. Mire Lemmy azt válaszolta, hogy ’Nos, köszönöm. Amikor legutóbb csekkoltam, még mindig a Motörhead tagja voltam”.  Én úgy gondolom, hogy ha egy bandának van egy jellegzetes, felismerhető hangzása, akkor beépül a DNS-edbe, hogyan írj úgy dalokat, hogy azok rád jellemzőek  legyenek. Mi most abban a fázisban vagyunk, amikor azon dolgozunk, hogyan fejleszthetjük és tehetjük még jobbá a Volbeat stílusát”.

A görög műsorvezető arra is rákérdezett, hogy a Volbeat esetleg gondolkodik-e vendégművészek bevonásában, amire Michael Poulsen elmondta: - „Miközben a próbateremben dolgozunk, gyakran előfordul, hogy belahallunk más énekeseket, gitárosokat, hangszereseket a dalokba. Például, hogy „wow, mennyire jól szólna ez a szám, ha Danko Jones vagy a Kreatorból Mille, esetleg a Napalm Deathből Barney játszana benne! Szóval a dalok nem úgy születnek, hogy már írás közben valaki van a fejünkben, hanem a próbák közben ugrik be, hogy odaillene-e egy vendégművész. Némelyik egészen egyértelmű, más dalok esetében viszont csak idővel jön egy ilyen ötlet. Majd meglátjuk. Egyelőre semmi konkrétumot nem tudok mondani, hiszen minden változik. Ki tudja?”

A Volbeat basszusgitárosa, Kaspar Boye Larsen a turné közben a francia Loud TV-nek adott interjút, amiben megerősítette, hogy az új lemezük producere ismét Jacob Hansen lesz, akivel régóta dolgozik együtt a banda.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1014310273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása