2018. okt 08.

Johnny Rotten szerint a Green Day egy vicc

írta: tothjutka
Johnny Rotten szerint a Green Day egy vicc

Kemény kritikát fogalmazott meg a modern punkról a legendás Sex Pistols egykori frontembere, Johnny Rotten. A zenész szerint a Green Day és társai csak karikatúrák, és nincs közük a valódi punk zenéhez.

johnny-rotten-green-day-turgid.png

A Sex Pistols egykori és a PiL jelenlegi frontembere, John Lydon – művésznevén Johnny Rotten – lesújtó véleménnyel van a modernkori punk zenekarokról. A zenész szerint a Green Day és a hozzá hasonló bandák karikatúrává alacsonyították le a punk műfaját. Johnny Rotten úgy véli, hogy ezek a zenekarok csak ruhaakasztók, amelyekre ráaggatták a 70-es évekbeli divatrendeket és így azok egyenruhává váltak. Ez pedig éppen ellentétes a punk anarchista, lázadó szemléletével.

A New York Timesnak adott interjújában elmondta, mennyire elégedetlen azzal, hogy mindenki őt másolja. „Az elsőtől a 30. sorig dugig vagyunk Johnny Rotten-imitárorokkal, és ez nagyon nincs így rendjén. Én ezt az egészet nem azért csináltam, hogy uniformisokat gyártsak. Ez volt az a pont, ahol a punk és én búcsút intettünk egymásnak. Újszerű és szokatlan dolgokat akartam csinálni, mert szerintem a punk erről kell, hogy szóljon. Csináld magad, vagyis úgy csináld, hogy hű maradj  önmagadhoz!”

A punk műfajának elmúlt negyven éve Johnny Rotten szerint „nagyon kínos. Nézzünk körbe, hány ugyanolyan banda van manapság, mint a Green Day? Ha rájuk nézek, röhögnöm kell. Nem mások ők, mint ruhaakasztók. Valami olyasminek a kitömött változatai, amihez semmi közük sincs”. Hozzátette, hogy a punk mára „karikatúra” lett, a rap pedig „tökéletes háttérzene, ha sportcipőket akarsz eladni”.

John Lydon a jelenlegi amerikai politikát sem hagyta szó nélkül: „Amerika megválasztott egy üzletembert, hogy lecserélje a politikusokat. Most komolyan, az üzlet lenne a politika alternatívája? Nagyon őszintén mondom, hogy szerintem nem. Ez a legdurvább korrupció. A jelek szerint Amerika ennyire kétségbeesett hely lett”.

Arra a kérdésre pedig, hogy ha II. Erzsébet királynő netán lovaggá akarná ütni, elfogadná-e a kitüntetést, a Sex Pistols egykori frontembere azt válaszolta: ”Gondoljátok, hogy valaha megengedném a királynőnek, hogy egy kardot lóbáljon a fejem felett?”

 

 

Szólj hozzá

Hírek Green Day Sex Pistols Johnny Rotten