Fülesbagoly

Johnny Rotten szerint a Green Day egy vicc

2018. október 08. - tothjutka

Kemény kritikát fogalmazott meg a modern punkról a legendás Sex Pistols egykori frontembere, Johnny Rotten. A zenész szerint a Green Day és társai csak karikatúrák, és nincs közük a valódi punk zenéhez.

johnny-rotten-green-day-turgid.png

A Sex Pistols egykori és a PiL jelenlegi frontembere, John Lydon – művésznevén Johnny Rotten – lesújtó véleménnyel van a modernkori punk zenekarokról. A zenész szerint a Green Day és a hozzá hasonló bandák karikatúrává alacsonyították le a punk műfaját. Johnny Rotten úgy véli, hogy ezek a zenekarok csak ruhaakasztók, amelyekre ráaggatták a 70-es évekbeli divatrendeket és így azok egyenruhává váltak. Ez pedig éppen ellentétes a punk anarchista, lázadó szemléletével.

A New York Timesnak adott interjújában elmondta, mennyire elégedetlen azzal, hogy mindenki őt másolja. „Az elsőtől a 30. sorig dugig vagyunk Johnny Rotten-imitárorokkal, és ez nagyon nincs így rendjén. Én ezt az egészet nem azért csináltam, hogy uniformisokat gyártsak. Ez volt az a pont, ahol a punk és én búcsút intettünk egymásnak. Újszerű és szokatlan dolgokat akartam csinálni, mert szerintem a punk erről kell, hogy szóljon. Csináld magad, vagyis úgy csináld, hogy hű maradj  önmagadhoz!”

A punk műfajának elmúlt negyven éve Johnny Rotten szerint „nagyon kínos. Nézzünk körbe, hány ugyanolyan banda van manapság, mint a Green Day? Ha rájuk nézek, röhögnöm kell. Nem mások ők, mint ruhaakasztók. Valami olyasminek a kitömött változatai, amihez semmi közük sincs”. Hozzátette, hogy a punk mára „karikatúra” lett, a rap pedig „tökéletes háttérzene, ha sportcipőket akarsz eladni”.

John Lydon a jelenlegi amerikai politikát sem hagyta szó nélkül: „Amerika megválasztott egy üzletembert, hogy lecserélje a politikusokat. Most komolyan, az üzlet lenne a politika alternatívája? Nagyon őszintén mondom, hogy szerintem nem. Ez a legdurvább korrupció. A jelek szerint Amerika ennyire kétségbeesett hely lett”.

Arra a kérdésre pedig, hogy ha II. Erzsébet királynő netán lovaggá akarná ütni, elfogadná-e a kitüntetést, a Sex Pistols egykori frontembere azt válaszolta: ”Gondoljátok, hogy valaha megengedném a királynőnek, hogy egy kardot lóbáljon a fejem felett?”

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3714289397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Bronze 2018.10.08. 21:01:38

Hah. Vicces ez valakitol, akinek a zenekara eredetileg egy londoni divatbutikot promotalt :) de egyetertek vele.

bandigyerek 2018.10.09. 06:39:06

johnny bácsi, savanyú a szőlő, mi?

Makacs Folt 2018.10.09. 20:41:58

Én aszittem a punk nem (csak) zene, hanem életérzés is, ami mindenkié. Minden tiszteletem Lydon úr iránt, de most tényleg ennyire fontos neki a Green Day punkságteljesítményét firtatni? 20 év alatt a punk nem változhat? (Amúgy a GD olyan zenét csinál, amilyen a frontember Billy Joe Armstrong tehetségéből telik, de hát maga Lydon mondta, hogy a punk egyik lényege a csináld magad. A 70-es években meg könnyebb volt lázadni, mint a 90-esekben).

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2018.10.09. 20:58:26

lehet, hogy én vagyok a villamos, de a green day-re nem szól be, hanem arra a tucat zenekarra, aki rájuk hasonlít

Slepy 2018.10.14. 16:29:38

Bírom a Green Dayt, viszont a Sum 41-től, a Good Charlotte-tól, a Blink-182-tő már rosszul vagyok.

Ethan Rom 2018.10.17. 21:23:49

Ezt a szánalmas pojácát :) Honnan és miért szedik elő egyáltalán?
süti beállítások módosítása