2018. sze 16.

Ezek a rapperek kerestek a legjobban idén

írta: Leirer Tímea
Ezek a rapperek kerestek a legjobban idén

Jay Z + Diddy + Kendrick Lamar = közel kétszázmillió dollár. Az egyenlet könnyen megoldható, ha megnézzük a Forbes magazin kimutatását az esztendő zenei bevételeiről. Megvannak 2018 legjobban kereső rapperei.

jay_z_dollar.jpg

Talán nem meglepő az eredmény, hogy Jay Z, Diddy és Kendrick Lamar a slágerlisták éléről a Forbes lista dobogójára is felkerültek. A kiadvány a hip-hop éves bevételeinek statisztikáját részletező különkiadásában megjegyezte, hogy természetesen nemcsak a zenei projektek, hanem a hosszútávú befektetések és a nagyszabású kereskedelmi tranzakciók is sokat segítettek az élbolyba kerülőknek bevételeik emelésében.

Lamar vagyonát nagyrészt a turnéinak és zenei sikereinek köszönheti, Diddy elszámolását viszont sokkal inkább az italpiacon szerzett jövedelmei erősítették. A dobogó legfelső fokára kerülő Jay Z kereseti mutatóit erősen felnyomta a Beyonce-val közös „On The Run” turné, de médiavállalatai is jelentős sikereket produkáltak idén. A lista legnagyobb meglepetését talán Nas jelenti, aki tavaly még az első húsz közé sem került be, idén pedig az ötödik helyen osztozik Dr Dre-vel.

Íme a tíz leggazdagabb rapper 2018-ban:

10. Kanye West (27,5 millió dollár)
09. Future (30 millió dollár)
08. Pitbull (32 millió dollár)
06. Nas (35 millió dollár)
06. Dr. Dre (35 millió dollár)
05. J. Cole (35.5 millió dollár)
04. Drake (47 millió dollár)
03. Kendrick Lamar (58 millió dollár)
02. Diddy (64 millió dollár)
01. Jay-Z (76.5 millió dollár)

Szólj hozzá

Hírek