2018. sze 11.

Meglepetéskoncertet adott Paul McCartney a manhattani pályaudvaron

írta: Szendőfi Bori
Meglepetéskoncertet adott Paul McCartney a manhattani pályaudvaron

A zenészlegenda a most megjelent Egypt Station című albumát népszerűsítette a Grand Central Station egyik csarnokában, ahol őrjöngve fogadta őt az utazóközönség.

paulmccartney_manhattan.jpg

Paul McCartney visszatért: megjelent az Egypt Station című albuma, amely a zenész egyik saját festményéről kapta a nevét, és ez az első nagylemeze a 2013-as „New” óta.

A The Beatles egykori alapító tagja ismét úgy döntött, hogy nem a megszokott módon mutatja be az új szerzeményeit, ezért „zártkörű” koncerten látta vendégül mintegy 300 barátját, akiknek az új album néhány száma mellett régi Beatles-dalokat is eljátszott. A szokatlan helyszínre szervezett fellépésen olyan sztárok is ott voltak, mint Meryl Streep, Amy Schumer, Jon Bon Jovi, Kate Moss és Steve Buscemi. A zenét az éppen arra utazók is hallhatták, rövidesen éljenző tömeg gyűlt össze a pályaudvaron.

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen az „Egypt Station” egy útinapló-jellegű album: a dalok egy-egy adott helyszínt vagy pillanatot örökítenek meg, mielőtt a hallgatót újabb úticélok felé vinnék. A „megállók” között akadnak akusztikus számok, például a ’Happy With You’, de szerepet kapott az új albumon a ’People Want Peace’ című dal is, amely bármelyik McCartney-korszakban megállná a helyét.

Az 76 éves zenész 17. stúdióalbumának producere Greg Kurstin volt, aki korábban Adele, Beck és a Foo Fighters albumain is dolgozott. A lemez eddig megjelent dalai az ’I Don’t Know’, a ’Fuh You’ és a ’Come On To Me’ Utóbbi szintén különleges körülmények között, James Corden Carpool Karaoke-jában debütált júniusban. A műsor keretében McCartney a szülővárosában, Liverpoolban egy rögtönzött minikoncertet is adtak. Az erről készült videó már 32 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.

Szólj hozzá

Hírek Paul McCartney