2018. sze 07.

A halál torkából tért vissza Avril Lavigne

írta: tothjutka
A halál torkából tért vissza Avril Lavigne

Hosszú hallgatás és gyógyulás után új lemezt ad ki a kanadai rockénekesnő, Avril Lavigne. Az első, Head Above Water című új dal szeptember 19-én jelenik meg.
avril_kep.jpg

A Complicated és a Sk8er Boi című világslágerek előadója, Avril Lavigne 2015-ben jelentett meg zenei anyagot. A hosszú hallgatást egy komoly betegség okozta. A dalszerző-énekesnő abban az évben jelentette be, hogy Lyme-kórral küzd, ezért visszavonul a nyilvánosságtól, de közben dolgozni fog a 6. stúdióalbumán.

- Az elmúlt néhány évet otthon töltöttem és a Lyme-kórral küzdöttem. Ezek voltak életem legrosszabb évei, hiszen fizikailag és érzelmileg is megviselt a harc. De vissza tudtam térni a zenéhez, amire nagyon büszke vagyok…Őszintén. Soha nem adtam fel, és teljesítendő feladatokat  adtam magamnak. A zene az a cél, amiért érdemes élni. A zeném gyógyított meg és az tartott életben”- fogalmazott  Avril Lavigne a rajongóinak írt levelében, amely teljes terjedelmében a hivatalos honlapján olvasható. 

A levélben Avril megköszönte rajongói türelmét és elárulta, hogy a régen várt lemezről az első dal, a Head Above Water szeptember 19-én jelenik meg.

- Ez volt a legelső dal, amit a betegágyamon írtam, mégpedig azokban a pillanatokban, amikor életemben a legjobban féltem. Elfogadtam, hogy meg fogok halni és a szervezetem feladja a harcot. Úgy éreztem, hogy megfulladok. Mintha víz alatt lettem volna, arra várva, hogy feljöhessek a felszínre levegőt venni. Könyörögtem Istenhez, hogy segítsen és engedje, hogy a fejem a víz felszíne fölé kerülhessen. Közben egyre közelebb kerültem az Úrhoz. Édesanyám átölelt. Az ő karjaiban írtam az első dalt, amit azért mutatok meg, hogy elmondjam a történetemet”- fogalmazott a levélben.

A 33 éves énekesnő azt is hozzátette, hogy készen áll arra, hogy nyíltan és őszintén beszéljen az egészségügyi problémáiról, hogy ezzel is segítse a sorstársait, akiket az alapítványán, a The Avril Lavigne Foundation-ön keresztül is támogat.

„- Újra a saját kezembe veszem az életem irányítását és végre azt csinálom, amiről tudom, hogy ez az életfeladatom: zenét írni. A dalaimon keresztül megosztom veletek a gyógyulásom történetét és a reményt. Remélem, hogy eljut hozzátok, megérint, erőt ad, felemel, inspirál és bátorít benneteket” – tette hozzá.

Szólj hozzá

Hírek Avril Lavigne