Fülesbagoly

Hangfoglaló Program: klubtámogatás ötödször

2018. szeptember 03. - Bagolyhír

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Hangfoglaló Program könnyűzenei koncerthelyszíneknek szóló pályázatát a klubtámogató alprogram keretében. A rendelkezésre álló keretösszeg 210 millió forint.
viztorony.jpg

A kiírásra a 2018/2019-es évadban könnyűzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő fővárosi, vidéki és határon túli helyszínek jelentkezhetnek. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján keresztül október 10-ig várják a pályázatokat - közölte a Hangfoglaló Program hétfőn az MTI-vel.
Mint a közleményben felidézték, az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program az első évadban még csak a fővároson kívüli helyszíneknek szóló pályázat jelent meg, majd a másodiktól kezdve a határon túli magyarlakta területek koncerthelyszínei is jelentkezhettek. Két évaddal ezelőtt megjelent az első kiírás a fővárosi klubélet szereplői számára, így az utóbbi két évben már mindhárom terület támogatáshoz juthatott.
 Az évadban 210 millió forint áll a klubok rendelkezésére, ami azt jelenti, hogy az NKA a Hangfoglaló Programon keresztül eddig mintegy 800 millió forintot támogatást nyújtott az olyan kluboknak, ahol magyar zenekarok kapnak rendszeresen lehetőséget élőzenei, belépőjegyes koncertek megtartására.
Az NKA honlapján három altémában érhető el a pályázat: külön keret áll rendelkezésre a fővárosi, a vidéki és a határon túli pályázók számára. A legnagyobb összegre, 145 millió forintra a vidéki klubok jelentkezhetnek, a fővárosi koncerthelyszínek pályázataira 50 millió forintot irányzott elő az NKA, míg a határon túli intézmények számára 15 millió forintot.
A támogatásban részesülő klubok az eddigiekhez hasonlóan idén is olyan belépőjegyes koncertekre kaphatnak pályázati forrást, amelyeken élőben hallhatók a magyar formációk. Az elnyert támogatás nagyobbik részét a zenekarok fellépti díjára, kisebb hányadát az adott koncertek promóciójára fordíthatják. A pályázatok beadására egy hónap áll rendelkezésre, a határidő október 10. éjfél. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9414220237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása