2018. aug 18.

Phil Collins visszamegy a Genesisbe, ha…

írta: tothjutka
Phil Collins visszamegy a Genesisbe, ha…

Nem zárkózik el Phil Collins a Genesis újraegyesítétől, de csak egy feltétellel hajlandó visszatérni a zenekarba.
collins.jpg

A legendás Genesis tagjai 11 évvel ezelőtt a Turn It On Again elnevezésű turnén jöttek össze újra, és azóta gyakran felmerül, vajon van-e még remény a folytatásra. Különösen azóta, hogy Phil Collins egészségi állapota nagyon megromlott. A zenész komoly idegsérülést szenvedett, ezért még járni is nehezen tud, nemhogy dobolni, ezért tavaly bejelentette a visszavonulását. Utolsó, jelenleg is zajló, Not Dead Yet! (Még nem haltam meg!) című világkörüli szólóturnéján tinédzser fia, Nicholas ül a doboknál. Ennek ellenére a Grammy-, Oscar- és Golden Globe-díjas művész nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy visszatérjen a Genesis zenekarba.

„Nem állítanám, hogy nincs rá lehetőség, mert Mike (Rutherford) és Tony (Banks) ma is közeli barátaim. Ugyanakkor nehezen tudom elképzelni, milyen lenne, ha nem dobolnék. De bármi megtörténhet”- mondta Phil Collins a The Rolling Stone zenei magazinnak.

Phil Collins tavaly nyáron találkozott volt zenésztársaival, akik megnézték a londoni szólókoncertjét. „Mindketten el voltak ájulva Nictől (Phil Collins fiától – a szerk.). Mike elismerően nyilatkozott róla, azt mondta, hogy megvan benne minden, és már értem, hogy miért vele dolgozol. Ez a megjegyzése nagyon jólesett. Akkor a fiam 16 éves volt. Úgy vélem, hogy ha tényleg mindent megteszünk az újraegyesítésért, akkor Nic lehet a megoldás, mert én már nem vagyok képes dobolni. Mike véleménye számomra azt jelenti, hogy egyenrangú félként elismerték Nic tehetségét dobosként és bevennék a zenekarba”.  Ez azt jelenti, hogy Phil Collins hajlandó lenne újra a Genesis tagjaként színpadra lépni, ha 17 éves fia lehet a dobos.

phil-collins-nic-collins-genesis-reunion.jpgNicholas Collins tavaly januárban egy interjúban már beszélt arról, milyen lenne az édesapját helyettesítenie a Genesisben: - „Ha ez megtörténne, az maga lenne az extázis!A Genesis életműve – a dobok szempontjából – más, mint a többi, egyszerűen hihetetlen. De őszintén szólva nem hiszem, hogy lesz még egy Genesis-turné. Amit 2007-ben csináltak, az nem fog megismétlődni”- fogalmazott a fiatalember.

Bár Nicholas nem bízott ebben, most mégis látszik némi remény az újraegyesülésre, hiszen Nicholas végigdobolta édesapja világkörüli szólóturnéját és nagyszerű szakmai kritikákat kapott. Phil Collins ugyanakkor még nem hívta fel a Genesis tagjait az ötlettel. – „Egyelőre nem beszéltem erről az elképzelésemről Mike-nak és Tony-nak. Egyszer futólag, halkan megemlítettem Tony-nak, mit szólna, ha Nic dobolna a Genesisben. Nem mondott nemet, de abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán meghallotta a javaslatomat”- fogalmazott Phil Collins.

Szólj hozzá

Hírek Phil Collins