2018. aug 13.

Haldoklik Aretha Franklin

írta: tothjutka
Haldoklik Aretha Franklin

Családtagok és barátok búcsúzkodnak detroiti otthonában minden idők legsikeresebb énekesnőjétől. A 76 éves Aretha Franklin régóta komoly betegségekkel küzd, és hozzátartozói szerint már nincs remény a felgyógyulására.

aretha.jpg

Aretha Franklint 2010-ben diagnosztizálták rákkal, amiből kigyógyult és visszatért a koncerttermekbe. A kór elleni küzdelem azonban nagyon igénybe vette a szervezetét, ezért tavaly az ikonikus énekesnő bejelentette a visszavonulását az élő fellépésektől. Utoljára tavaly novemberben énekelt Elton John AIDS-betegeket támogató alapítványának zártkörű, jótékonysági rendezvényén. Nyilvános eseményen pedig tavaly augusztusban, a philadelphiai Mann Centerben hallhatta őt énekelni a közönség. A beszámolók szerint csodálatos koncert volt, pedig Aretha Franklin akkor is kimerültségtől és kiszáradástól szenvedett. A Showbiz411.com jelentése szerint a legendás előadóművész jelenleg detroiti otthonában pihen, de hozzátartozói szerint annyira legyengült, hogy valószínűleg ezek az utolsó napjai. Családtagjai és közeli barátai ezért vele vannak, hogy elbúcsúzhassanak tőle. 

Aretha Franklin minden idők legsikeresebb énekesnője, az amerikai Billboard slágerlistán 112 dala szerepelt az élmezőnyben. Pályafutása során 18 Grammy-díjat nyert és 75 millió lemezt adott el világszerte. Aretha Franklin volt a világ első női előadóművésze, akit beiktattak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Amikor tavaly bejelentette visszavonulását az élő fellépésektől, elmondta: „Gazdagnak és boldognak érzem magam, ha arra gondolok, hogy a pályám alatt honnan hová jutottam el. Elégedett vagyok, de nem megyek sehová, hogy csak üldögéljek, és ne csináljak semmit. Az nem nekem való”. Bár koncerteket ezután már nem vállalt, Aretha Franklin 42. lemeze, a beszédes című Brand New Me (Vadonatúj én) tavaly novemberben jelent meg.

Szólj hozzá

Hírek Aretha Franklin