Fülesbagoly

Ha király új magyar zenét szeretnél, akkor ezt hallgasd!

2018. augusztus 13. - NagySzabolcs

Ha létezik friss, izgalmas magyar zene, akkor a Margo muzsikája biztosan az. A duó nemrég kezdte el bontogatni szárnyait, és a most kiadott, négyesben felvett daluk, több mint ígéretes!

margo.jpg

Bihari Márton gitáros és Jéger Dorottya énekes közel 3 éve zenélnek együtt. Kezdetben az volt az elképzelésük, hogy saját stílusukban adják elő kedvenc számaikat, duó formában.

- Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis a kezdetektől fogva erre minden lehetőségünk megvolt, elképesztően sokszor játszottunk (főleg éttermekben, bárokban, kisebb klubokban) - nyilatkozta Marci a Fülesbagoly blognak. - Ez az időszak jó volt arra, hogy összeszokjunk, összecsiszolódjunk. Viszont ugyanakkor lett egy olyan érzésünk, hogy kezdjük ezt a fajta zenélést "kinőni", és igényünk támadt arra, hogy végre saját zenét írjunk, illetve hogy ezt ne csak ketten adjuk elő, hanem akár zenekarral. Ebből a célból született Margo. Már nagyon el akartunk ezen az úton indulni, viszont nem volt készen saját számunk. Emiatt döntöttünk úgy az elején, hogy mégiscsak egy feldolgozással indítunk. Justin Timberlake Say Something című számára esett a választásunk, melyet teljesen élőben vettünk fel. Elsődleges célunk ezzel az volt, hogy elinduljon egy folyamat, és bekerüljünk egy körforgásba, ami mondhatni sikerült is, hiszen ebben a pillanatban 19.000 felett áll a videó nézettsége.

Miután ez kész lett, nekiálltak az első saját daluknak, melynek végeredményét egy videóban összegezték, amit a SoundCam Productions jóvoltából készítettek el.

- A dal nem céltudatosan szerelmi témájúnak készült, egyszerűen mindketten egy bontakozó kapcsolat elején jártunk, tudat alatt ezt örökítettük meg - folytatta Marci. - Ezzel egyidejűleg egyébként egy új irányt is szeretnénk mutatni: ezentúl minél inkább hangzásunkat bővíteni fogjuk, és kevésbé fogunk ének-gitár duóként szerepelni. Fontos tudni, hogy Margo nem zenekarnév, hanem kettőnk szólóprojektje, melyben csináljuk saját dolgainkat, és ehhez felkérjük azokat a zenészeket, akikkel a legjobban tudunk kapcsolódni. A Barefoot Love esetében nem volt különösebben nehéz dolgunk, Bartók Vince és Baki Józsi közreműködésével nagyon hamar testet öltött a dal.

margo2.jpgAz elmúlt alig 2-3 nap alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, mely - elmondásuk szerint - bátorságot és hitet ad nekik abban, hogy érdemes tovább vinniük ezt az irányt.

- A dal megjelenése után nagy örömünkre szolgált az is, hogy megjelenés után már másnap - ugyan még ének-gitár duóként - de bemutathattuk egy szélesebb közönség előtt a Sziget Fesztiválon - mondta Marci. - Ezt még nem tekinthetjük Margo teljeskörű bemutatkozásának természetesen, de fontos mérföldkő nekünk. A jövőben terveink között egyértelműen az szerepel, hogy bővítsük a saját dalokból álló repertoárt, továbbá hogy produkció szülessen, mellyel a határon túl is megismertethetjük majd a zenénket.

És akkor lássuk, miről is beszélünk! Röviden: igényes jazzes cucc, funky-s lüktetéssel, egy brutál basszusfutammal, és jön hozzá egy kisugárzását és hangját tekintve egy szexi énekesnő. Kattintsatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8914178029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borbély László 2018.08.14. 18:43:48

Menj el inkább énekelni a Volbeat-be!
süti beállítások módosítása