Fülesbagoly

Összeáll a Led Zeppelin?

2018. augusztus 08. - Bagolyhír

Ezt a kérdést gyakran teszik fel az utóbbi időben a legendás rockzenekar frontemberének, Robert Plant-nek, hiszen a Led Zeppelint 50 éve alapították.

led-zeppelin-new-book.jpg

Mivel a Queen az amerikai Adam Lambert énekessel kiegészülve újra turnézik – egyebek mellett Budapesten is felléptek -, ráadásul a Led Zeppelin alapításának félévszázados évfordulóját ünneplik a rajongók, egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy vajon a Led Zeppelin tagjai is újra összejönnek-e koncertezni. Robert Plant frontembert a jelek szerint nem érdekli különösebben a pletyka, hogy korábbi zenésztársaival, Jimmy Page-dzsel és John Paul Jonesszel beszélgetnek a visszatérésről, sőt azt is rebesgették, hogy fellépnek a következő Glastonbury Fesztiválon.

Robert Plant az Independent kérdésére elviccelődte a választ. Mint mondta: - „A Led Zeppelin tagjai legfeljebb Camden-ben (londoni városrész – a szerk.) fognak újra összejönni egy chip shopban (utcai falatozó, ahol általában halat és sült krumplit árulnak – a szerk. ). Úgy vélem, ennél közelebb nem jutunk ahhoz, hogy összeálljunk. De természetesen nagyon-nagyon büszkék vagyunk a rövid karrierünkre, ami ha jobban belegondolunk, csak 12 évig tartott. Kijövünk egymással, de tudjátok….”.   

Az 1968-ban alakult Led Zeppelin dobosa, John Bonham 1980-ban hunyt el. A másik három zenekari tagja utoljára 2007-ben a londoni O2 Arénában lépett fel együtt, és a doboknál Jason Bonham ült az édesapja helyett.  

Robert Plant tavaly egy, a MOJO Magazinnak adott interjújában már kifejtette a véleményét az évfordulóval kapcsolatban.  Mint mondta: – „Ez az 50 év valójában nem ötven év, hanem 38 sötét év a (Bonham) családnak. Szóval klassz ez a nagy felhajtás, és biztosan lesz majd egy-két nagyszerű dolog is, de engem ez az évforduló arra emlékeztet, hogy milyen gyorsan repül az idő. Túléltem egy autóbalesetet (1975-ben, nyaralás közben Rodoszon. Utána tolószékbe kényszerült és két év alatt épült fel teljesen- a szerk.), aztán elvesztettem a kisfiamat (Karac Plant 1977-ben, ötéves korában hunyt el gyomorfertőzés következtében- a szerk.), aztán elvesztettem a barátomat, John Bonhamet, aki a fiam halála után megpróbált visszarángatni a kreatív alkotófolyamatokba. Szóval tényleg minden rendben van”.

Azzal kapcsolatban, hogy Jimmy Page az 50. évforduló alkalmából különlegességekkel fog jelentkezni, Robert Plant szintén elviccelődte a választ:  „Már alig várom, hogy hallhassam őket! Talán még egy ingyen CD-t is kapok”. Az interjú idején Plant talán még nem tudta, hogy pontosan milyen különlegességekre készül egykori zenésztársa. Egyebek mellett idén szeptember 7-én adják ki újra az 1976-os „The Song Remains The Same” című koncertfilm soundtrack albumát, amit Jimmy Page irányításával kevertek újra. Reméljük, Robert Plant kap egy tiszteletpéldányt.

Egy másik évfordulós ereklye egy 400 oldalas könyv lesz a Led Zeppelin történetéről. A kötetben számtalan, köztük sok korábban nem publikált fotót is bemutatnak az alapító tagokról a színpadi és az azon túli életükből, valamint amatőr felvételeket a stúdiókból, miközben a lemezeiket vették fel. Az októberre ígért könyvben képzőművészeti alkotások is helyet kapnak a Led Zeppelin archívumából.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3014168457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása