Fülesbagoly

Kinek szurkolnak a magyar zenészek a foci VB-n?

2018. június 15. - Bagolyhír

Elkezdődött Oroszországban a labdarúgó világbajnokság, ennek apropójából megkérdeztünk magyar zenészeket, kiknek szurkolnak a VB-n. Lássuk, melyik nemzet csapatáért dobban az többek közt az Ocho Macho, a Junkies és a Paddy and the Rats frontemberének szíve.

img_8919_copy.jpg

Meglepő módon a megkérdezettek több mint fele nem nézi a foci VB-t, sőt, egyáltalán nem is érdekli a labdarúgás. Akik viszont élnek-halnak e csodás sportért, alább vallottak a Fülesbagolynak. És még egy kakukktojást is elrejtettünk összeállításunkba.

Kirchnkopf Gergő (Ocho Macho): Én kiemelni nem szeretnék csapatot, de szívemhez a szabad játék áll közel. Az argetin, portugál, brazil, spanyol válogatott mérkőzései mindig izgalmasak, de nem szabad leírni a küzdésükről híressé vált német gépezetet sem. Érdekes lesz ez a VB, korlátlan netes előfizetésem remélem jól fog műkődni, és nézni fogom a meccseket. 

Lee Olivér (ék, Trillion): Amióta az eszemet tudom, latin foci rajongó vagyok. Néha elcsábultam, de csak akkor nem szurkolnék a spanyoloknak, ha Magyarországgal játszanának.

Lévai Hangyássy László (Zorall): Igazából a finisben szoktuk eldönteni, de a németek és a brazilok, akiknek szívesen szurkolunk a családdal.

Molnár Máté (Road): Köszönöm a lehetőséget, szívesen megosztom Veletek a VB-s gondolataimat! :) 
Nos, 2018-ban, a MotoGP-ben, A Doktort, vagyis Valentino Rossit várom világbajnoknak. 39 éves a csávó, egy igazi őrült manus, hihetetlen zsigeri tudással és 9 VB címmel a zsebében, emellett elképesztően szórakoztató a pályán! Nem csak szerintem érdemelné meg már azt a tizedik VB címet is! 
Aztán az idei Rally világbajnokságon (WRC 2018) sokan a visszatérő nagy öreg rókát, a szintén kilencszeres VB győztes francia Sébastian Loeb-öt várják az élre, de én évek óta Jari-Matti Latvala drukker vagyok és bár a finn egyetlen VB címmel sem büszkélkedhet (még), eredményei és tehetsége alapján simán megérdemelné azt! Remélem idén összejön!
A Formula-1 esetében kicsit lazább a hozzáállásom. Évről-évre sokszor más versenyzőnek szurkolok, akinek a teljesítményét, munkáját, stílusát látva egyszer csak szimpatikus lesz számomra. Idén, a száguldó cirkuszban ez a pilóta, a 77-es rajtszámmal induló finn Valtteri Bottas.
Egyébként szórakoztató időtöltés ezen sporteseményeket a TV-ben nézni, de semmi több! Nem vagyok függő és nem nézek meg minden egyes futamot, sőt, akkor sem dőlök a kardomba, ha valamelyik favoritom mégsem nyer. Kikapcsol, szórakoztat, feltölt, oszt ennyi! Egyébként vágom, hogy a kérdés valójában a labdarúgó VB-re utalt, de gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy számomra sokkal több, sokkal jobb sort van ennél. Úgyis mondhatnám, nálam a foci nem pálya. :-) Remélem nincs öri-hari! :-)

image1.jpegNagy Ádám (Roy és Ádám Trió): Brazília forever. Rendkívül magas szinten játsszák már ezt a játékot szinte kivétel nélkül mindenhol a világon, de valahol ez mindig az ő sportjuk marad. (Mint nekünk a vizipóló:) Valahogy úgy vagyok vele, hogy csak azt a futballt szeretem nézni, ahol kivételesen ügyesek a labdával. A másik szempontom talán, hogy az emberi alázatot, szerénységet a sport általában megjutalmazza, így ha nincsenek a brazilok vagy Messi, mindenképpen valami kis afrikai csapatnak szurkolok, legyen mondjuk Szenegál! :)

Nagy Ricsi (Budapest Voices): Angliának szurkolok a vébén. David Beckham szerettette meg velem igazán a focit. Amikor az angol válogatott tagja lett, akkor kezdtem el értük szorítani, és ez azóta is kitart.

Paddy (Paddy and the Rats) : Mindig Olaszországnak szurkolok, mert nagymamám révén vannak olasz felmenőim. Úgyhogy kicsit szomorú vagyok, hogy idén nem lesznek ott a VB-n. Így az argentinoknak fogok szurkolni. Őket is nagyon bírom Maradona óta, de természetesen Barca szurkolóként Messi miatt is őket választom.
Egyébként nagyon tetszik a belga csapat is már évek óta. Nagyon jó ez a generáció, annak is örülnék, ha végre ők nyernének valamit.

Simon Bálint (Ivan & the Parazol) két csapatnak szurkolok, az egyik Horvátország, mert kicsit elképzelem azt, hogy milyen lenne, ha a magyar válogatottnak lennének világklasszis középpályásai (Rakitic, Modric), plusz van bennem egy kis régiós drukk, hogy ha már mi nem jutottunk ki, akkor a régió legerősebb csapatának szurkolok. A másik csapat pedig Argentína, szimplán azért, mert Messi nagyon megérdemelné, hogy legyen világkupája. Plusz a valaha volt egyik leggyilkosabb csatársor állt most össze Argentínában.

Szekeres András (Junkies): Oroszországnak drukkolok, mert félig orosz vagyok, és még Egyiptomnak, és külön Mo Salahnak. Fantasztikus sportember, csodákat tesz Liverpoolban, de emellett kitűnő sportember, a rajongója vagyok. Kicsit az angoloknak is drukkolok, de ők mindig kiesnek idő előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9214050316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2018.06.16. 00:47:31

Molnár Máté +1
Valentino Rossi a MotoGP Ronnie O'Sullivan-je.
süti beállítások módosítása