Fülesbagoly

Összeállt Ganxstával a Junkies énekese

2018. június 06. - Bagolyhír

Június 9-én jelenik meg a Junkies frontemberének második szólólemeze. ’A túlon innen’ című korongon Szekeres András mellett Ganxsta Zolee is szerepel, aki egyébként lilára harapdálta zenésztársa nyakát.

fotocredit_zana_zoe.jpg

Szekeres Andrást a közönség elsősorban a Junkies együttesből ismeri. Az énekes-dalszerző 24 évvel ezelőtt csatlakozott a zenekarhoz, mely mára a hazai klubok és fesztiválok egyik legkedveltebb bandája lett. A csapat tagjai eddig összesen 12 albumot jelentettek meg, külföldön is többször koncerteztek, ’Mi van veled, semmi?’ című lemezükért pedig 2013-ban egy Fonogram-díjat is bezsebeltek. Az énekes a Junkies mellett időközben elindított egy új formációt, hogy a punkrock közegből kilépve más zenei ötleteit is megvalósítsa. Az alternatív pop-rock Stereomilk sikersztorija nagyjából 5 évvel ezelőtt ért véget, Szekeres András ekkor döntött úgy, hogy szólókarrierbe kezd.

„2000-ben Bérczesi Robi barátom felkért, hogy írjak egy dalt a Hiperkarma lemezére. Akkor értettem meg, hogy nekem nem elég az, amit a zenekarommal csinálok, úgy lesz teljes az életem, ha teret engedek más jellegű zenei vágyaimnak is” – magyarázza az énekes. „Olyan dolgok felé fordultam, amiket magánemberként leginkább hallgatok. Nálam minden a Beatles-től ered, ami egyébként a Junkies dalaiban is felfedezhető.”

Szekeres András első, személyes hangvételű szólóalbuma 2014-ben Holnapután címmel jelent meg. Az énekes azt mondja, olyannyira élvezte a munkát, hogy biztos volt benne, nem ez lesz az utolsó önálló lemeze. Néhány évvel később neki is látott egy újabb korong elkészítéséhez – a június 9-én érkező, ’A túlon innen’ című kiadvány az előzőnél is kitárulkozóbb lett.

„Most zeneileg picit elektronikusabb irányba indultam, az új lemezen alapvetően Beatles alapú pop dalok szerepelnek, melyeknek a szövege a korábbiakhoz képest is jóval őszintébb” – mondja András.

’A túlon innen’ című album csaknem másfél évig készült, ennyi idő kellett hozzá, hogy a dalokat tökéletesre csiszolja az énekes. A korong összesen nyolc szerzeményt tartalmaz, melyek közül az egyik ezúttal két vendégművész, Ganxsta Zolee és Czipó László közreműködésével született.

„Ganxsta Zolee és Czipó Laci jó barátaim, velük írtam, illetve rögzítettem a Kivándorlók című dalt, mely egy hazáját elhagyó fiatal megrendítő érzéseiről szól. Épp ezért főleg Laci számára, aki sok évvel ezelőtt Dublinba költözött, ez egy nagyon fontos szerzemény” – magyarázza az énekes. „Zolival egyébként gyakori vendégek vagyunk egymás koncertjein is, mint fellépők, meg mint haverok is. Egyszer három hétig lila volt a nyakam, annyira megharapott egy sörözés alkalmával, de nem haragudtam rá, mert ez nála köztudottan a szeretet jele.”

A Kivándorlók című nótához klipet is forgatnak a zenészek, erre a tervek szerint nyár végén, Dublinban kerül sor. Az új kiadványt először június 9-én, a Barba Negra Trackben veheti kézbe a közönség, ahol Szekeres András dedikálást is tart, illetve aznap este a Junkies csapatával lép fel. A lemezt természetesen élőben is bemutatja majd az énekes június 21-én az EllátóHázban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr814027216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.06.08. 09:57:13

nem rossz track, ganxsta hangját alig ismertem meg, mi lett vele?
süti beállítások módosítása