2018. ápr 01.

A legnagyobb zenekarok legnagyobb bukásai

írta: RionaFbly
A legnagyobb zenekarok legnagyobb bukásai

A Queen, a U2 és igen, még a Guns’N’Roses is adott már ki olyan albumot, melyet még most is bánnak. De melyek voltak ezek és hol csúszott félre minden? Utánajártunk, mi vezetett a legsikeresebb zenekarok legcsúnyább bukásához.

zenekari_bukasok_lead_kep.jpg

Queen – Hot Space
Amikor a Queen elfordult a diszkósabb irányzat felé, nem volt mindenki kimondottan elégedett az eredménytől. Az 1982. május 25-én megjelent korong még a csapaton belül is viszályokat szült, John Deacon és Freddie Mercury támogatták az új irányzatot, míg Brian May és Rodger Taylor jobb szerette volna, ha a régi hangzásvilágot követik. Az albumot a müncheni Musicland Studiosban rögzítették, nem kevés heves vita és éjszakai tivornyázás közepette. Ez a nézeteltérés jól hallatszódott az albumon is, és a dalok egy része amerikai fekete zenei stílust, míg másik fele a klasszikusabb rock hangzást képviselték, ami teljes káoszhoz vezetett. A toplistás Under Pressure című dal is felkerült rá, mely egy évvel korábban jelent meg kislemez formájában, és amelyet David Bowie-val közösen írtak. A dal az első helyet érte el az angol toplistákon, de ez is kevés volt ahhoz, hogy a rajongók megszeressék az albumot. A Hot Space elsőre egyébként nem szerepelt rosszabbul mint az átlag, de hosszútávon csúnya kudarcot vallott.

U2 – October
1981-ben jelent meg a zenekar második stúdióalbumaként, mely kis híján vesztüket okozta. A kritikusok szerint hangzása unalmas és semmitmondó, főleg vallásos és spirituális szövegeik pedig együgyűek. Frank Barselona, Barbara Skydell és Chris Blackwell azonban tudta, hogy sokkal több van a bandában, mint az, ami az albumon látszódik, és még egy esélyt adtak nekik. Bono később a Rock and Roll Hall of Fame gáláján mondott köszönetet nekik türelmükért. Mentségükre szóljon, hogy az album eredeti dalszövegeit tartalmazó táskát valaki ellopta, így a zenekarnak improvizálnia kellett, mivel vészesen közeledett a felvételek határideje, és a stúdió bérleti díját is kifizették már. Az ellopott dalszövegek 2004-ben kerültek elő egy bérház tetőteréből a washingtoni Tacoma városában.

Guns’N’Roses – The Spaghetti Incident?
Igen vegyes érzéseket váltott ki a rajongókból az 1993 novemberében kiadott, főleg punk és glam rock feldolgozásokat tartalmazó anyag. A Rolling Stone magazin csupán 3,5-re értékelte, és az allmusic.com sem nevezte kiemelkedőnek egyik dalát sem, mert "hiányzik belőle a düh és a harag". A Billborad 200-as listáján mégis a 4. helyen debütált. Axl Rose annak ellenére, hogy a kiadó erősen tiltakozott, mégis feltette a Look at Your Game, Girl című Charles Manson dal feldolgozását is a lemezre, mely erős haragot váltott ki a kritikusokból és a médiából egyaránt. Később azt mondta, hogy az újrakiadásnál leveteti a dalt, de ezt végül nem tette meg. Ez az utolsó album, melyen Slash, Duff McKagan basszusgitáros és Matt Sorum dobos is szerepelnek.

 

 

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

 

Szólj hozzá

Hírek