Fülesbagoly

Az Iron Maiden beperelte a kamu webshopokat

2018. január 31. - RionaFbly

Az Iron Maiden megelégelte, hogy egyes oldalak az ő kiegészítőikkel igyekeznek pénzt és információt kicsalni rajongóiktól, és tranzakcióként 2 millió dolláros pert indítottak a szélhámosok ellen. Nem lesz azonban könnyű dolga a hatóságoknak.

iron_maiden_lead_kep.jpg

Ezek a portálok kifejezetten zenekaros pólókat és kiegészítőket értékesítenek, és már abban sem lehetünk biztosak, hogy ha drága, akkor biztosan eredeti is. Persze sokszor hihetetlen akciókkal hirdetnek, ami könnyen elcsábítja a vásárlót. Felületük szinte tökéletes másolata az igazi honlapnak, még a fizetés is ugyanolyan módon zajlik, ugyanazokat az adatokat kérik, és ez itt a lényeg. Ezek a portálok ugyanis nem valósak, és céljuk nem más, mint hogy vagy pénzt csikarjanak ki a gyanútlan rajongóktól, vagy pedig a bankkártya adataikat lopják el ilyen formában.

Számtalan hasonló oldal található a neten, még a gmail-nek is volt egy fantom másoldata, de már az Iwiw korában is belefuthattunk kamu kezdőlapokba, ahova jóhiszeműen beírtuk a felhasználónevet és jelszavunkat, ezzel kiszolgáltatva magunkat a hackereknek.

Elérhetőséget az üzemeltetőkhöz ne is keressünk, ha mit ad Isten nem érkezik meg az akciós Eddie Holiday Sweater, amit Karácsonyra vettünk, ugyanis az nincs sehol feltüntetve a honlapon.

Az Iron Maiden minden ilyen tranzakció után 2 millió dollárt követel, ha a hatóságoknak sikerül az elkövetők nyomára bukkannia, de sajnos azok, akik ezeket az oldalakat működtetik, gondosan ügyelnek arra, hogy kilétük titokban maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3713621210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása