2018. jan 30.

Új lemezt készít a Smashing Pumpkins

írta: matesas
Új lemezt készít a Smashing Pumpkins

Egyre bizonyosabbnak tűnik, amit eddig csak az egyre erősödő pletykák sejtettek: új lemezt készít a Smashing Pumpkins. A banda majdnem az eredeti felállásban rögzíti az anyagot, egyedül D’arcy Wretzky basszusgitáros hiányzik a fedélzetről.

27653470_531160663928241_724268718_o.jpg

Billy Corgan, a Pumpkins fromtembere egy Instagram bejegyzésben szentesítette, hogy az eredeti banda háromnegyed része Rick Rubin producerrel stúdióba vonult és lemezt vesznek fel. Tekinthető-e az érkező anyag egy reunoin-albumnak?

Bizonyos értelemben igen, hiszen utoljára a 2000-es Machina lemezen dolgozott együtt a Billy Corgan énekes, James Iha gitáros, Jimmy Chamberlin dobos alkotta alapítótrió. Egyébként a Machina album egy-két dalát még D’arcyval rögzítették, de ő valójában akkor már nem volt igazi tagja az együttesnek, az alapítótagok utolsó klasszikus lemeze az 1998-as Adore.

Szóval örülünk is, meg nem is, de azért a mérleg serpenyője inkább a pozitív irányba lendül, hiszen Iha jelenléte igazán bizakodásra adhat okot. Az ő kreativitása feltűnően hiányzott a SP későbbi korongjairól, hiszen akárhogyan is Corgan az agytröszt, Iha adja meg a finom fűszerezést, nélküle nem működtek a Pumpkins 2000 után megjelent lemezei.

Szólj hozzá

Hírek Smashing Pumpkins