2018. jan 25.

Fülesbagoly Tehetségkutató Special

írta: vorilevi
Fülesbagoly Tehetségkutató Special

Országos könnyűzenei tehetségkutatónak ad otthont 2019. június 9-én a Kobuci Kert Budapesten. A Fülesbagoly Tehetségkutató Special nem csupán egy zenei verseny, hanem egy networking is, lehetőséget biztosítva a résztvevő zenekarok és egyéb zeneipari szereplők, klipkészítők, menedzserek egymásra találására. A tehetségkutató partnerei nemcsak nyereményeket ajánlottak fel, hanem ki is települnek a Kobuci Kertbe, segítvén a felek közötti kommunikációt.

ftgbp19event.jpgA Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Hangfoglaló Program támogatásával jön létre.
Akkor lássuk is lentebb a partnereket, a menő nyereményeket és minden egyéb hasznos infót!

Jelentkezés feltételei:

- magyarországi és határon túli magyar együttesek jelentkezhetnek
- élőzenei, hangszeres produkció legyen
- lemezkiadói és országos rádiós múlttal ne rendelkezz
- legyenek saját dalaid
- bármilyen stílusú előadó indulhat: pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B, country stb.
- nem fogadhatjuk el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak 2 millió forinttal.
- a nevezési díj 7.000 Ft

 JELENTKEZÉS:

- Küldj el egy bemutatkozó írást a zenekarról, egy fotót, két saját dalt (összesen max. 15 perc) mp3-ban, a dalok szövegeit, a zenekarvezető kontaktjait (név, telefonszám, mailcím, postázási cím) és a nevezési díj befizetését igazoló dokumentumot (banki kivonat, print screen)   - Kérjük írd meg a nevezési díj befizetőjének adószámát vagy adóazonosító jelét. Az összeg befizetéséről elismervényt töltünk ki, ehhez szükséges az adószám.
- A dalok jöhetnek e-mail csatolmányként, wetransferrel vagy google drive-ban is
- A biográfiát, a fotót és a dalok szövegeit és a befizetési igazolást e-mailben, csatolmányban kérjük
- Minden anyagot ide küldj: fulesbagoly.blog@gmail.com

A 7.000 Ft nevezési díjat a Fülesbagoly Alapítvány számlaszámára küldd el: Unicredit Bank 10918001-00000097-60500014 . A megjegyzésbe írd bele az együttes/előadó nevét és azt, hogy „alapítványi támogatás”! Az összeg befizetéséről elismervényt töltünk ki, amit postázunk neked.

Jelentkezési határidő:
2019. május 21. éjfél

A produkciókat a beküldött hanganyagok alapján előzsűrizzük, és a június 9-i eseményre a legjobbakat hívjuk be. Ha beválogatunk a döntőbe, 20 perces koncertet kell adnod. A színpadon közös backline lesz, amiről a szervezők gondoskodnak.

 NYEREMÉNYEK

FŐDÍJ

5.000.000 forint értékű sajtómegjelenés
A PR Garden kommunikációs ügynökség 1-1,5 hónapos sajtókampányt biztosít a nyertes részére előre egyeztetett időpontban. A nyertes eldöntheti, hogy mire használja fel a nyereményét, lehet az például koncertek, lemez vagy egyéb projekt népszerűsítése.

Fellépés a Campus Fesztiválon
Koncert a jövő évi fesztiválon a szervezők által meghatározott helyszínen és idősávban.

Fellépés a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon
A Dunántúl legnagyobb pünkösdi fesztiválja. Koncert a jövő évi rendezvényen a szervezők által meghatározott helyszínen és idősávban.

Fellépés óbudai fesztiválon
Koncert egy óbudai nagyrendezvényen 2020-ban, előre egyeztetett helyszínen és időpontban.

Fellépés a 2019-es Budapest Music Expón
Koncert Közép-Kelet Európa legnagyobb zenei kiállításán.

Stúdiózás
Két dal felvétele a Szent György Médiaiskola profi stúdiójában. A felvételeket Dorozsmai Péter hangmérnök irányítja, majd az intézmény hallhatói készítenek keveréseket. A nyertes zenekar minden felvételt megkap, és azokat szabadon használhatja.

Stúdióvideó
A két dal egyikét képben is rögzítik Szombath Máté rendező vezetésével a diákok. A megvágott stúdióvideót a nyertes zenekar megkapja.

WMMD-díj
A WMMusicDistribution által a nyertes zenekar YouTube-csatornájának optimalizálása. Azaz: csatorna analízis készítése + top10 legnézettebb videó esetében az optimalizálási feladatok elvégzése + programming stratégia és optimalizálás tanácsadás írásban.

Részvétel az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint
A döntő a Budapest Music Expón zajlik, itt megméretteti magát az összes Öröm a Zene tehetségkutató döntős együttes, így a Fülesbagoly Tehetségkutató győztese. Itt a főnyeremény 1 millió forint értékű, szabadon választható hangszer vagy hangtechnikai berendezés a Hangszeresek Országos Szövetsége felajánlásával. Továbbá a Hangfoglaló Program felajánlásával 2 millió forint, ami a zenekarra költhető.

TOVÁBBI DÍJAK, KÜLÖNDÍJAK

Videóklip
Regős Ábel rendező vezetésével a Szent György Médiaiskola hallgatói klipet készítenek egy döntős zenekarnak. Az együttest ők fogják kiválasztani a Kobuci Kertben. (Az intézményben a legmagasabb szintű képzés folyik, tavaly az iskola egyik diákja nyerte meg a nemzetközi Friss Hús Rövidfilmfesztiválon a legígéretesebb 30 év alatti rendezőnek járó díjat).

Klipjátszás
A tehetségkutató által nyert klipet műsorára tűzi a Music Channel tévécsatorna.

Fellépés a Művészetek Völgyében
Koncert a 2020-as fesztiválon, a Harcsa Veronika Udvarban, a szervezők által meghatározott időpontban.

Fellépés a Kobuci Kertben
Koncert egy népszerű zenekar előtt 2020-ban, hétvégi napon.

Fellépés a 30Y előtt
Vendégzenekari lehetőség a 30Y 2019 őszi vagy a 2020 tavaszi turnéjában, egy alkalommal.

Fellépés a Hiperkarma előtt
Koncert a Hiperkarma előtt 2020 nyaráig előre egyeztetett időpontban és helyszínen.

Fellépés a Leander Kills előtt
40 perces koncert a Leander Kills egyik budapesti fellépésén, nyitó produkcióként 2020 tavaszáig.

Fellépés a Paddy and the Rats előtt
Koncert a Paddy and the Rats előtt 2020 tavaszán előre egyeztetett időpontban és helyszínen.

Menedzseri ajánlat
A Zeneipari Hivatal diákjai végignézik a döntőt, és a nekik tetsző zenekaroknak menedzseri munkát ajánlanak. Az együttesek dönthetnek úgy, hogy igénybe veszik a szolgáltatást, és dönthetnek úgy is, hogy nem. A végzett diákok olyan produkcióknál dolgoznak ma, mint a Punnany Massif, a Margaret Island, az Ivan & the Parazol, az Etalon Produkció (ami a Péterfy Bori & Love Band és a Quimby menedzsmentje), a Budapest Music Center, az Akvárium Klub, a Paloznaki Jazz Piknik vagy a Művészetek Völgye.

Grafikai tervezés
Lossonczy Bazsó (Black biRd) grafikus arculatot tervez az egyik különdíjas zenekarnak. Bazsó lemezborítót, pólót, plakátot, eseményborítót és további kreatívokat készít illetve készített a Quimby-nek, a Konyhának, a Magashegyi Undergroundnak, a Budapest Voices-nak és a PASO-nak is, illetve ő felel a Fülesbagoly Tehetségkutató arculatáért is.

Zeneipari képzés
Erősítő – ismeretek a sikeres zeneipari karrierhez képzést tart a döntős zenekaroknak Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal igazgatója. Ami benne van: zeneiparfelépítés, marketing alapismeretek, koncertszervezési alapismeretek, menedzsmenttervezés. A képzés hossza 6 óra, és zenekaronként maximum két fő vehet részt rajta.

WMMD-különdíj
A WMMusicDistribution által egy döntős zenekar YouTube-csatornájának optimalizálása. Azaz: csatorna analízis készítése + top10 legnézettebb videó esetében az optimalizálási feladatok elvégzése + programming stratégia és optimalizálás tanácsadás írásban.

Az első három helyezett bemutatkozása a Fülesbagoly blogon
Mindhárom zenekarról cikk a blogon.

Rádiós jelenlét
A dobogós zenekarok interjút adnak a Hallgass hazait! rádiósműsornak, és több daluk is elhangzik a beszélgetés közben. Az interjúk 23 vidéki rádióban kerülnek adásba.

Újfalusy Gábor Díj
A legtehetségesebb zenésznek járó díj. A nyertes egy Audio-Technica terméket kap az Audmax Kft. felajánlásával. (A termék nevét jövő héten hirdetjük ki.)

A legjobb női énekes
A tehetségkutató legjobb női énekese egy Audio-Technica terméket kap az Audmax Kft. felajánlásával. (A termék nevét jövő héten hirdetjük ki.)

A legjobb férfi énekes
A tehetségkutató legjobb férfi énekese egy Audio-Technica terméket kap az Audmax Kft. felajánlásával. (A termék nevét jövő héten hirdetjük ki.)

A legjobb dalszövegíró
A tehetségkutató legjobb dalszövegírója egy Audio-Technica terméket kap az AudioTechnica Central Europe Kft. felajánlásával. (A termék nevét jövő héten hirdetjük ki.)

ZSŰRI
Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára
László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója
Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója
Warnusz Zsuzsa zenész, hangszerelő

FACEBOOK-ESEMÉNY ITT!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Szenkovits Arshak szervező, 06-30-286-4809

ftgbp1902-a.jpg

 

 

Szólj hozzá