2017. dec 14.

Előkerült öt példány Prince Black Albumából

írta: Bagolyhír
Előkerült öt példány Prince Black Albumából

Felbukkant öt példány a világ egyik legkeresettebb bakelitlemezéből, Prince híres 1987-es Black Albumából, melynek minden példányát meg kellett semmisíteni a szerző utasítására - írta a Rolling Stone online kiadása.

prince.jpg

Prince azért döntött így, mert "rossznak" ítélte meg a lemezt. Úgy tudni, a pusztítást a kinyomott 500 ezerből egyetlen példány sem élte túl, a Warner Bros. kiadó mindent megtett a maradéktalan megsemmisítésért. 1994-ben Prince engedélyezte, hogy egy rövid ideig árusítsák a CD-t és a kazettát, de bakelitet nem gyártottak többet. Az elmúlt 30 évben mindössze három eredeti lemez bukkant fel.
"Ez az egyik legritkább lemez a világon, ha nem a legritkább" - jelentette ki Jeff Gold, a Warner egyik korábbi igazgatóhelyettese.
Gold erősen kételkedett, amikor december elején valaki érdeklődött egy e-mailben, hogy mennyibe kerülne egy eredeti Black Album, de Gold udvariasan válaszolt, hogy csak akkor lehet az eredetiségéről megbizonyosodni, ha kinyitják és megvizsgálják. Hamarosan kiderült, hogy a Warner egy volt alkalmazottjával leveleznek, ezután hihetőbbé vált a történet. A történet elkápráztatta Goldot. Kiderült, hogy a volt kolléga nemrég vette meg az első lemezjátszóját és az apjától kért hozzá pár lemezt. Az apa kinyitott néhány dobozt, melyeket legalább 25 éve tárolt egy szekrényben, az egyikben megtalálta a Black Album öt példányát eredeti csomagolásban. Hármat elküldött Goldnak, hogy adja el őket darabonként 15 ezer dollárért (3,8 millió forint). Gold az elsőt egyetlen telefonhívás után eladta, egyet megtartott magának, a harmadikat talán aukción értékesíti jövőre. (MTI)

Szólj hozzá

Hírek Prince