2017. dec 11.

Ma még lehet licitálni kultikus bakelitekre

írta: RionaFbly
Ma még lehet licitálni kultikus bakelitekre

Sena bevezet Bob Marley klasszikus Kaya című albumának titkaiba a 10. Fülesbagoly Lemezjátszón. Ezen felül árverésre bocsátják a korábban már megismertetett bakelitlemezeket is, hogy egy ritka betegségben szenvedő kisfiú kezeléseit támogassák.

lemezlejatszo_lead_kep.jpg

A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly április óta minden hónapban megrendezi a Lemezjátszó programsorozatát. Lényege, hogy a közönség olyan albumokat hallgathat és ismerhet meg bakelitről, melyek meghatározták a zenei történelmet. Mindebben már jól ismert zenészek és énekesek segédkeznek.

Ezúttal Bob Marley – Kaya című 1978-as albumára esett a választás, melynek történetéről, zenei és szakmai hátteréről ki mással, mint az Irie Maffia énekesnőjével, Senaval beszélget majd Horváth Gergely a Petőfi Rádió egykori vezetője. A 10. Fülesbagoly Lemezjátszó december 12-én lesz.

Az est azonban nem ér véget a zenehallgatással, ugyanis egy jó ügy érdekében elárvereznek 10 bakelit lemezt, melyeket már korábban megismerhetett a közönség, mint például Prince Purple Rain, a Depeche Mode Songs of Faith and Devotion, a Radiohead Ok Computer és még sok más klasszikus albumot. A bakeliteket december 12-én az eseményen lehet majd átvenni. Az árverésből befolyt összeget egy ritka, csontrendszeri fejlődési rendellenséget okozó betegségben, Pfeiffer-szindrómában szenvedő XI. kerületi hétéves kisfiú, Petróczik Bors kapja. A bevétel a külföldi kezeléseit hivatott támogatni. 

Szólj hozzá

Irie Maffia Hírek Bob Marley Sena Lemezjátszó