2017. nov 07.

Fegyverrel sokkolt a mészárlás után Manson

írta: matesas
Fegyverrel sokkolt a mészárlás után Manson

Ez most nagyon rossz poén volt! Marilyn Manson művészi reakcióról, önkifejezésről beszél, de az amerikai sajtó keményen osztja a texasi mészárlás másnapján fegyverutánzattal pózoló shock-rockert, a géppisztolyát egyenesen a közönségre szegezte.

m_manson.jpg

Ha nagyon finoman akarunk fogalmazni: sem az időpont, sem a helyszín megválasztása nem volt szerencsés egy efféle performanszhoz. Manson a balesete után néhány héttel tegnap a kaliforniai San Bernardino-ban koncertezett, abban a városban, ahol két évvel ezelőtt 14 embert lőtt agyon egy ámokfutó. Sajnos azt is tudjuk, hogy a show előtti napon Texasban is mészárolt egy őrült, a bekattant exkatona 26 ártatlant lőtt le egy templomban.

Nos, a tolószékben koncertező Manson-t mindez nem ösztökélte önmérsékletre, a „We Know Where You Fucking Live” című szám közben egy géppisztoly utánzattal sokkolta a közönséget, egyenesen a tömegre célzott a fegyverrel, alaposan kiakasztva ezzel az amerikai zenei sajtót. A „seggfej” a legenyhébb jelző, amelyet most Mansonhoz párosítanak, így aztán a frontember úgy érezte, neki is meg kell szólalnia az ügy kapcsán.

– Egy olyan korszakban, amikor a tömegmészárlások szinte mindennapos eseménnyé váltak, egy színházi kifejezőeszközzel éltem, hogy megpróbáljak nyilatkozatot tenni arról, hogy mennyire könnyű manapság hozzáférni egy félautomata fegyverhez. Az én művészetem mindig is reakció volt, ez az én eszközöm, hogy az emberek gondolkodjanak a szörnyű dolgokról. Az előadásom nem volt tiszteletlenség, vagy érzéketlenség. Az én empátiám mindenkié, akit az IGAZI fegyverek felelőtlen jelenléte sújtott - írta közleményében Manson.

Szólj hozzá

Hírek Marilyn Manson