2017. nov 05.

Paul McCartney nem eszik hétfőnként állatot

írta: RionaFbly
Paul McCartney nem eszik hétfőnként állatot

Paul McCartney narrálta azt a kisfilmet, melyben a nagyüzemi állattenyésztés pusztító hatására szeretnék felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen súlyos károkat okoz mindez a klímaváltozásban.

paul_mccartney_meat_free_monday_lead_kep.jpg

A videónak a One Day a Week, azaz Egy nap a héten címet adták, mellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen súlyos és visszafordíthatatlan következményi lehetnek az állati termékek túlzott fogyasztásának. A kampányban Paul McCartney családja mellett Emma Stone és Woody Harrelson is részt vesz, létrejöttét pedig a francia Yann Arthus-Bertrand Hope Production stúdiója támogatta. A képkockák alá lágyan bekúszó dallamok Paul McCartney 1997-es Standing Stone albumáról lehetnek ismerősek, valamint egy eddig soha ki nem adott dal, a Botswana is felcsendül benne.

A rövidfilmben McCartney arról beszél, hogy az emberiség remek dolgokat ért el, viszont ez a siker hatalmas felelősséggel is jár, és a mi dolgunk fenntartani az élővilág egyensúlyát. Hiszen egy hamburger nem csupán annyiból áll, hogy levágják az állatokat, majd ételt készítenek a húsukból. A megtermelt gabonafélék több mint egyharmada takarmányként szolgál, mellyel a nagyüzemi tenyésztők etetik a koránt sem idilli körülmények közt tartott állataikat. Emellett 2350 liter friss vizet pazarolunk el, amivel nagyjából 30 fürdőkádat tele tölthetünk, csak azért, hogy megehessünk egy darab marhahúsos hamburgert. Nem arra kérnek, hogy többé ne együnk húst, csupán arról van szó, hogyha egy nap egy héten nem eszünk állati terméket, máris nagyban hozzájárulhatunk Földünk megóvásához.

- Ez egy egyszerű, de hatékony módja Földünk megóvásának - mondja Paul McCartney a videóban. - És ez egy nappal kezdődik a héten. Egy nap állati termékek fogyasztása nélkül, jelentősen növelheti megtartani az egyensúlyt Füldünk érzékeny ökoszisztémájában, mely minket is életben tart.

A kampányt Paul McCartney és lányai, Mary és Stella még 2009-ben kezdték el, Meet Free Monday néven, hogy felhívják a figyelmet a túlzott húsfogyasztás következményeire, remélve hogy némileg sikerül megváltoztatni az emberek hozzáállását és szokásait. Mindez nem csupán a klímaváltozás lelassítására szolgál, hanem magának az egyénnek is hasznos és egészséges. Egy nap hús nélkül segít a szervezetnek kitisztulni, valamint jelentősen csökkentheti a szív ér érrendszeri betegségek vagy a csontritkulás kialakulását, nem beszélve arról, hogy arcbőrünk is sokkal szebb lesz tőle.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

Szólj hozzá

Hírek Paul McCartney