Fülesbagoly

Oasis és The Beatles a Lemezjátszó esteken

2017. október 10. - Bagolyhír

A brit popzenéé lesz a főszerep a Lemezjátszó programsorozatban októberben. A B32-ben egy Oasis és egy The Beatles albumot lehet meghallgatni. Előbbiről Szekeres Andrással, utóbbiról Petruskával beszélget Horváth Gergely.

fblj_event-beatles.jpg

A Lemezjátszó programsorozat még tavasszal indult Prieger Zsolttal, később vendégeskedett Harcsa Veronika, Vitáris Iván és Likó Marcell is. A rendezvény célja, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album méginkább visszanyerje népszerűségét. A szervezők számára az is fontos, hogy a lemezek kulturális értékét szórakoztató formában, egy nyilvános beszélgetés keretében, a szakma elismert képviselőivel mutassák meg. Ezért igyekeztek a rock ’n’ roll történelem legnagyobbjaitól a legfontosabb lemezeket kiválogatni. A programsorozat nívóját Horváth Gergely, a Petőfi Rádió hajdani vezetője, a Kultúrfitnesz című műsor vezetője biztosítja, aki a hazai könnyűzenei élet sztárjaival az adott lemez koncepciójáról, háttértörténetéről beszélget.

Az októberi estek egy tematikára épülnek, ugyanis mindkét alkalommal két britpop mesterművet hallgathat meg a közönség. 12-én Szekeres András, a Junkies énekese szakért az Oasis (What«s the Story) Morning Glory? anyagáról, 24-én pedig Petruska mondja el gondolatait a The Beatles Sgt. Pepper«s korongjáról.

A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozaton nagy hangsúlyt fektetnek a hangzásra is. A bakeliteket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján pörgetik, és kimondottan ezekre az alkalmakra a hallgatóságot körbeépítik Trevis Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját. A Lemezjátszó programsorozat estjeire a belépőjegy 500 forint, kapható a b32.jegy.hu oldalon.

fblj_plaka_t_a3-oasis.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9612945663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása