Fülesbagoly

Dokumentumfilm és kislemez is megjelenik George Michaeltől

2017. szeptember 09. - Bagolyhír

Egy eddig kiadatlan dalverziót tartalmazó kislemez, két korábbi album új köntösben, valamint egy dokumentumfilm is megjelenik a tavaly decemberben elhunyt brit popsztártól, George Michaeltől.

george_1.jpg

A csomag első darabja, a Fantasy című dal csütörtökön már piacra is került. Ezen a legendás gitáros, Nile Rodgers szerepel közreműködőként - közölte a Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music pénteken az MTI-vel. A Fantasy-t először a nyolcvanas évek végén rögzítette George Michael, aki ezt a dalt tervezte 1990-ben kiadott második szólóanyaga, a Listen Without Prejudice Vol. 1 vezető kislemezének. Végül a szám fel sem került az albumra, csak a Freedom című kislemez amerikai kiadásának B oldalára tették rá, illetve a Waiting For That Day című single brit változatán kapott helyet. Michael később a Cover to Cover című turnéja programjába is beillesztette a dalt, sőt a koncerthelyszínek üléseire egy-egy kazettát tettek, rajta a Fantasy felvételével.
A Listen Without Prejudice Vol. 1 október 20-án újra megjelenik, méghozzá különleges kiadásban, egybecsomagolva George Michael 1996-ban rögzített MTV Unplugged című felvételével. Az akusztikus koncerten az énekes a Wham! együttes frontembereként eltöltött időszakból, valamint szólópályafutása első három albumáról is előadott dalokat.
Mint a forgalmazó közleménye felidézi, az újrakiadás tavaly év eleji tervezésekor George Michael arról beszélt, hogy a Fantasy vezethetné fel a kiadványt. Felkereste a slágergyáros Nile Rodgerst, a hetvenes-nyolcvanas évek legendás disco-funk csapata, a Chic egykori tagját, hogy működjön közre a dal új verziójában, a zenész pedig a gitáros-dalszerző pedig azonnal igent mondott.
A Listen Without Prejudice Vol. 1/MTV Unplugged újrakiadásával egy időben a Sony Music a Channel 4 adóval és a BBC-vel közösen hamarosan bemutatja a Freedom című dokumentumfilmet is, amelynek narrátora maga George Michael volt. A műben olyan sztárok tűnnek fel, mint Elton John, Stevie Wonder, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Mark Ronson, Kate Moss és James Corden, valamint a kilencvenes években George Michaellel együtt dolgozott számos szupermodell, így Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz és Linda Evangelista. George Michael egészen a 2016 karácsonyán bekövetkezett haláláig a Freedom munkálatain dolgozott, ez a dokumentumfilm lett az utolsó alkotása.
A szívbetegségben elhunyt George Michael egyedülálló karrierje során mintegy 120 millió albumot adott el, hét felvétele a brit slágerlisták első helyére került, lemezeiért három Brit Awards- és két Grammy-díjat vehetett át. Kétszer - 2007-ben és 2011-ben - Magyarországon is fellépett.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3612817148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása