Fülesbagoly

Punk filmet készített a Virtuózok műsorvezetője

2017. június 06. - Bagolyhír

BP Underground címmel dokumentumfilmet forgatott a magyar hardcore/punk világról Turán Eszter és Koltay Anna. Utóbbi a Virtuózok műsorvezetője, készítettünk is vele interjút nemrég. Az alkotást egy koncertekkel kísért esten mutatják be a Toldi Klubban július 4-én.

koltay.jpgKoltay Anna az M5 csatorna Hétvégi Belépő című műsorát is vezeti

A Facebook-esemény leírása szerint a Koltay Anna-Turán Eszter rendezőpáros tagjainak az az inspiratív közeg, amelyben felnőttek, a mai napig meghatározza gondolkodásmódját, ezért a bemutatás mellett ez egyfajta tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. Mindkét alkotó szorosan kötődött különböző underground mozgalmakhoz, ebből született ez a film, amely remélhetőleg egy sorozat első darabja. Filmjükben a magyar hardcore-punk társadalmi hatása mellett a közösségépítő erejét is bemutatják, illetve azt, hogy maga Budapest milyen szerepet játszott ennek a kialakulásában.

turan.jpgTurán Eszter itt épp Uj Péterrel beszélget

A film a szubkultúra meghatározó figuráin keresztül kalauzolja el a nézőt az adott csoport legjobb zenekaraitól a közvetített üzenetig, az ikonikus lemezbolttól a kultikus kocsmáig, a ’80-as évek végétől a kétezres évekig. Készült egy trailer is, amiből már sok minden kiderül, megszólal majd a filmben többek közt Uj Péter, az Index volt, a 444 jelenlegi főszerkesztője, Soós Balázs, az A38 Hajó programszervezője és Krsa a PASO-ból, meg még egy csomó kultikus arc a hazai punk-hc vonalról. A vetítés után fellép a Ghostchant, a Böiler és a ShellBeach, DJ-zik Pándi Balázs.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr10012567031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása