Fülesbagoly

Thurston Moore újra tűzbe jött

2017. március 03. - matesas

Thurston Moore, a hat éve felbomlott Sonic Youth agytrösztje új dallal tért vissza az élők sorába, A Cease Fire egy igazán Moorra jellemző, gitárközpontú, hipnotikus hatású nóta, amelyet remélhetőleg újabb szerzemények követnek. thurston.jpg

Thurston Moore 2015 nyarán nagy sikerű koncertet adott az A38 fedélzetén, akkor a The Best Day című szóló anyagát mutatta be. A ’90-es évek egyik legnagyobb hatású amerikai underground zenekara, a Sonic Youth hat éve bomlott fel, de Moore azóta is viszi tovább a bandára jellemző hagyományokat, és a most kiadott új nóta is úgy hangzik, mintha egy Sonic Youth számot hallgatnánk. A Cease Fire egy hatperces nóta, hipnotikus gitárjátékkal, a szám remekül fel van építve, a SY legszebb pillanatait idézi. Két éve Moore a szintén a Sonic Youth-ból ismert Steve Shelly dobossal, a My Bloody Valentineból és a Primal Screamből Debbie Googe basszusgitárossal valamint a Nought gitárosával, James Sedwards-szal lépett fel az A38-on, arról nincs információ, hogy a mostani dalban is ők működtek-e közre. Remélhetőleg a Cease Fire egy új Moore-album előfutára.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8212308283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása