2016. dec 16.

A Sex Pistols frontembere megjósolta Kurt Cobain halálát

írta: matesas
A Sex Pistols frontembere megjósolta Kurt Cobain halálát

Érdekes dolgokat árult el John Lydon a Nirvanához fűződő viszonyáról. A Sex Pistols énekese azt mondta, egy időben nagyon dühös volt a seattle-i bandára, de arról is beszélt, hogy mit érzett, amikor meglátta a Heart-Shaped Box videoklipjét.

lydon.jpg

Sex Pistols és Nirvana. Két zenekar, amely korszakos zenét alkotott és amely hatalmas hatást gyakorolt az utánuk jövő bandák muzsikájára. John Lydon, a Pistols frontembere ugyanakkor nem mindig ismerte el Cobainék nagyságát, sőt, egy időben kifejezetten dühítette őt a Nirvana egyik húzása. Egészen konkrétan a Nevermind lemez címválasztása bosszantotta fel Lydont. Az ok egyszerű: a Sex Pistols legendás, 1977-es lemeze a Never Mind the Bollocks címet viselte. Lydon úgy vélte, hogy a Nirvana tőlük nyúlta az ötletet.

– Emlékszem, nagyon mérges voltam a Nevermind címe miatt. Emiatt magamban húztam velük szemben egy vonalat, talán túl élesen is - idézte a Pitchforknak adott interjújában a régmúltat Lydon, aki azóta már elásta a csatabárdot. – Már megbocsátottam nekik. Azt kell mondanom, a Smells Like Teen Spirit minden idők egyik legnagyobb popdala. Ez a dal szilárdan beleágyazódott a lelkembe.

Lydon kitért Kurt Cobain halálára is.

– Amikor láttam a Heart-Shaped Box videoklipjét, azt gondoltam, hogy ez nagyon öngyilkos módon hangzik. Éreztem, hogy meg fog történni.

 

Szólj hozzá

Kurt Cobain Hírek Nirvana Sex Pistols John Lydon