Fülesbagoly

19 év után új lemezt ad ki a kultikus The Jesus And Mary Chain

2016. december 09. - matesas

A jövő év egyik legnagyobb visszatérője a 80-as, 90-es évek legendás alternatív rock együttese, a The Jesus And Mary Chain. A skót zenekar utoljára 1998-ban adott ki lemezt, most pedig íme, egy kis ízelítő az új albumról.

jesus.jpg

Az 1983-ban alakult The Jesus and Mary Chain hat nagylemezt jelentetett meg pályafutása során, 1999-ben feloszlottak, hogy aztán nyolc évvel később bejelentsék újraalakulásukat. Az alapítók közül ketten maradtak a bandában, Jim Reid énekes-gitáros és testvére, William Reid képviselik az állandóságot. A reunion óta a banda koncertezett, de stúdióanyaggal eddig nem rukkoltak elő.

Most viszont itt van az Amputation című dal, csütörtök óta érhető el a legnagyobb videómegosztó oldalon, és meghallgatása elégedettséggel töltheti el az együttes rajongóit. Kellemes, dallamos, csöppet sem befáradt szerzemény, remek gitárzúgással, lüktető, lendületes basszussal. A jövőre megjelenő lemez címe Damage And Joy, kíváncsian várjuk, az amputáción kívül még mit hoztak össze a Reid-fivérek.

The Jesus And Mary Chain - Amputation:

The Jesus And Mary Chain, diszkográfia:

Psychocandy (1985)

Darklands (1987)

Automatic (1989)

Honey's Dead (1992)

Stoned & Dethroned (1994)

Munki (1998)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7412035031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása