Fülesbagoly

Kerekes Band a világ legrangosabb világzenei toplistáján

2016. december 01. - Bagolyhír

A Kerekes Band Back to Folk című albuma a hatodik helyen debütált a világ legrangosabb világzenei toplistáján, a World Music Charts Europe-on (WMCE).

1.png

A listát 24 európai ország 46 rádiójának játszási listája alapján állítja össze hónapról hónapra a berlini központú WMCE. A havi toplistára az aktuálisan megjelenő lemezek kerülhetnek; a Kerekes Band a 164 beküldött lemez közül került a hatodik helyre - közölte a menedzsment csütörtökön az MTI-vel.
A zenekar szeptemberben jelentette meg Back to Folk című instrumentális anyagát, amelynek története egy képzeletbeli világban, Folkland szigetén játszódik, ahol a lovasnomád életmódot folytató magyariak élnek.
A lemezről a brit Songlines Magazine azt írta, hogy "naprakész, okosan felépített, újító zene", a lengyel Etnosystem világzenei újság az ellentmondás-mentességet és a hitelességet emelte ki: "Ha szereted a kemény és tradíciókban gyökerező, funkosan lüktető zenét, a Back to Folk a te albumod" - írták.

A táncházak világából érkezett egri Kerekes Band első két lemeze, a Pimasz (2006) és a Fel a kalappal! (2008) instrumentális volt, az öt évvel ezelőtti What the Folk?!-on, illetve a 2013-as Folklore Man-en (mindkét anyag Fonogram-díjat kapott) szerepelt vokális szám. A Kerekes Band 2014-ben koncertanyaggal (Live at A38), tavaly pedig az Argo2 című film zenéjével jelentkezett - ez limitált példányban, floppylemezen került piacra. A zenekarban Fehér Zsombor (furulya), Fehér Viktor (dob), Námor Csaba (koboz), Csarnó Ákos (brácsa) és Kónya Csaba (basszusgitár) szerepel.
A Kerekes Band következő hazai koncertje december 28-án az A38-on lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2212014792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása