2016. ápr 25.

Hogyan lett rocksztár a született gyilkosból?

írta: matesas
Hogyan lett rocksztár a született gyilkosból?

Egy szakállas nőhöz hasonlítja magát, egy furcsaságnak, aki képes volt Hollywoodot háttérbe szorítani a rock and roll kedvéért. A Hard Lovin’ Woman című dokumentumfilm Juliette Lewis metamorfózisáról szól.

juliette_lewis.jpg

A Tribeca Filmfesztiválon mutatták be elsőként a Juliette Lewis-ról szóló, Hard Lovin’ Woman című dokumentumfilmet, Michael Rapaport alkotása Lewis zenei karrierjére fókuszál, és a színész-énekesnő mellett számos híresség megszólal. Többek között Dave Grohl, aki szerint Lewis remek színésznő, de amikor meglátta őt a színpadon, arra gondolt, hogy ennek a nőnek mindig ezt, mármint a muzsikálást kell csinálnia.

Juliette Lewis olyan, ma már kultfilm státuszba emelkedett mozikban szerepelt, mint a Született gyilkosok, vagy a Rettegés foka, amelyért Oscar-díjra jelölték. Ám a 2000-es évek elején sikeres színészi karrierjét teljesen háttérbe szorította, hogy Juliette and the Licks nevű rockbandájára koncentráljon. Lewis olyannyira elmerült a zenei munkában, hogy 2004 és 2006 között három albumot is megjelentettek a három egymást követő esztendőben. A zenekar ugyan 2009-ben feloszlott, idén azonban újra turnézni indulnak.

– Mindig egy szakállas nőhöz hasonlítottam magam, egy színésznőből lett zenész, a férfiak uralta rock and roll világában. Egy furcsaság vagyok, egy cirkusz - mondta Lewis a Rolling Stone magazinnak.

A dokumentumfilm előzetese:

És egy kis rock&roll:

Szólj hozzá

Hírek Juliette Lewis