Fülesbagoly

Bombaerős műsorral kezdődött az RHCP-turné

2016. április 25. - matesas

A New Orleans Jazz & Heritage fesztiválon vasárnap fellépett a Red Hot Chili Peppers, ezzel elkezdődött a 2016-os turné. A banda a ráadással együt tizennyolc számot adott elő, a setlist gyakorlatilag egy best of válogatással felért.

rhcp.png

Meglepetés, hogy a fiúk elnyomták az Aeroplane-t is a bevallottan általuk nem túlságosan preferált One Hot Minute albumról. A koncert utolsó két számában a The Meters tagjai is színpadra pattantak egy jammelés és a Give It Away erejéig. A készülő új lemezről nem nyomtak egy dal sem. A teljes koncert elérhető a youtube-on, meglehetősen rossz képminőséggel, viszont élvezhető hanggal. Az Aeroplane-t viszont HD-minőségben prezentáljuk.

Összességében elmondható, hogy az RHCP a szokásos energiával vetette bele magát a turnéba, Flea vitathatatlanul egy isten, Josh Klinghoffer jól simult bele a zenekarba, ugyanakkor én Anthony Kiedis hangjával - legalábbis élő produkciójával - sosem fogok kibékülni. Mindenesetre egy RHCP-koncert nem lehet más, mint remek élmény, júniusban a Novarockon minden bizonnyal sok magyar rajongó is tiszteletét teszi.

Red Hot Chili Peppers, 2016. 04. 24. - New Orleans Jazz & Heritage fesztivál, Setlist:

Can't Stop
Dani California
Scar Tissue
Ethiopia
Aeroplane
Snow ((Hey Oh))
Right on Time
Universally Speaking
The Adventures of Rain Dance Maggie
Higher Ground
(Stevie Wonder cover)
Under the Bridge
Suck My Kiss
Magic Johnson
(tease)
Californication
By the Way

Ráadás:

Around the World
Jam
Give It Away

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr888662436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giskard reventlov 2016.04.27. 14:17:05

Egy RHCP best of nálam abszolút nem úgy néz ki, hogy a dalok 80%-a a Californication albumról és az azutáni lemezekről van összeválogatva. Így egyáltalán nem nagy cucc, hogy lenyomták az Aeroplane-t, ha szeretik, ha nem.

Amúgy pedig szerintem pont a Californication az az album, ahonnan gyakorlatilag erőtlenné és önismétlővé vált a zenekar. A régi, energetikus dalokhoz képest ez már csak haknizene.

De persze minden csak egyéni ízlés kérdése ;-)
süti beállítások módosítása