2016. ápr 15.

Fémesítve is jól szól az ABBA-klasszikus

írta: matesas
Fémesítve is jól szól az ABBA-klasszikus

Milyen az, amikor a love metal találkozik a svéd poppal? Ville Valo, a HIM frontembere Mark Gemini Thwaite szólóalbumára énekelte fel az ABBA Knowing Me Knowing You című klasszikusát, és a végeredmény egy kellemesen borongós, az eredetihez méltó feldolgozás lett.

ville.jpg

Kövezzetek meg, de én rajongok Ville Valo hangjáért. A HIM-re szokás ráragasztani a „nyálas”, „pozőr”, „unalmas” jelzőket, én nem teszem, ellenben azt gondolom, hogy a zenekart az igényes zene jellemzi és rendelkeznek egy remek adottságokkal megáldott frontemberrel. Koncerten is működik a dolog, kétszer láttam őket, és mindkét alkalommal jó bulit és minőségi előadást kaptam.

Nos, most Ville Valo egy szám erejéig összeállt Mark Gemini Thwaite gitárossal, MGT szólóalbumán fog megjelenni az ABBA Knowing Me Knowing You című slágerének átdolgozása. Egy 40 éves szerzeményről beszélünk, az ABBA 1976 telén jelentette meg a nótát, amelyet alapból is áthat a télies hangulat, de Ville Valo mély tónusokkal előadott verziója még borongósabbra sikeredett. Karakteres gitárhangzás, Ville Valo édes orgánuma... Nem szaporítom a szót, nekem bejön.

Íme a feldolgozás:

És az eredeti:

Szólj hozzá

Hírek HIM Abba Ville Valo