2016. ápr 08.

Ha Courtney lejön a drogról, ismét összeállhat a Hole

írta: matesas
Ha Courtney lejön a drogról, ismét összeállhat a Hole

Courtney Loveról manapság legfeljebb drogos botrányai kapcsán hallunk, pedig zenekara, a Hole remek lemezeket adott ki a ’90-es években. Most felcsillant a remény, hogy a banda újra összeáll, legalábbis a korábbi basszusgitáros lát erre esélyt.

hole.jpg

Melissa Auf Der Maur a Hole legsikeresebb időszakában, 1994 és 1999 között pengette a basszgitárt a zenekarban, két lemez, a Live Through This és a Celebrity Skin elkészítésében vett részt, aztán hosszú időre elvált az útja Courtney Love-éktól. 2012-ben ugyan adtak egy közös koncertet, ám az újraegyesülés elmaradt.

Auf Der Maur most arról beszélt egy interjúban, hogy elképzelhetőnek tart egy reuniont, ám teljes értékű munkáról ezúttal sem lehet szó.

– Sosem csináltam semmit pusztán pénzért. Elképzelem, hogy sörtől elázott huszonéveseknek játszunk valami fesztiválon, akik nem is tudják, mi az a Hole. Nos ezt nem tartanám túl ünnepélyes pillanatnak. Ám egy archív pakk összeállításában szívesen részt vennék, ez az anyag demókat, élő felvételeket, albumról lemaradt dalokat tartalmazhatna. És benne lennék egy-két rövidebb turnéban is. Csak szeretném befejezni, amit egyszer elkezdtünk - tette hozzá sejtelmesen.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy vajon az öntörvényű Courtney Love mit szól mindehhez. Egyáltalán, van-e olyan állapotban, hogy ismét a zenére koncentráljon. A bagoly szívesen mereng a régi idők dicsőségén, és kíváncsian fülelne, ha újra a színpadra állna a Hole.

Szólj hozzá

Hírek Hole Courtney Love