2016. már 10.

Elkészült minden idők legbetegebb videóklipje

írta: matesas
Elkészült minden idők legbetegebb videóklipje

A Fülesbagoly már beszámolt róla, hogy Mike Patton és norvég zeneszerző barátja, John Kaada kísérleti komolyzenében utazik. Az április 1-én megjelenő Bacteria Cult albumhoz elkészült az első videóklip, amelyről bátran állítható, hogy nem lesz Semjén Zsolték kedvenc mozija.

kaadapatton.jpg

Az Imodium című szerzemény hasonlóan komor hangulatú, mint az általunk korábban már bemutatott Red Rainbow. Viszont a dalhoz készített klipről kevés lenne csupán ugyanezt a jelzőt használni. Nyugtalanító, zavarba ejtő, megbotránkoztató? Az biztos, hogy nem épp kereszténybarát, a videóban használt jelképek egyértelművé teszik, hogy az alkotók szándéka nem az anyaszentegyház áldásának elnyerésében rejlett. Van itt minden: vérfertőzés, vízben heverő hulla, spontán magömlés a gatyába, családi asztalnál étkező disznók és bárányok. A jelenetek többsége egy puritán, istenfélő família rideg otthonában játszódik, az egész videó olyan, mintha egy nyílt hadüzenet lenne a képmutatás és az álszentség ellen.

Pattonék elvetették a sulykot? Ezt mindenki ítélje meg maga, a bagoly a maga visszafogottságával csak annyit mond a látottakra: húúúúú. Alább a videó.

Szólj hozzá

Hírek Mike Patton John Kaada